Pašvaldība
Skates “Gada labākā būve Latvijā 2018” finālā abas no izvirzītajām būvēm Tukumā

Gada buve
Pēc visu skatei “Gada labākā būve Latvijā 2018" pieteikto būvju apskates, vērtēšanas un punktu skaitīšanas, skates žūrija ir nolēmusi uz 3.kārtu virzīt 44 būves.

Abi no Tukumā esošajiem objektiem, kas pieteikti šai skatei, ir izvirzīti trešajai kārtai: Zigfrīda Annas Meierovica laukums kategorijā “Ainava” un Tukuma Sporta halle un stadions kategorijā “Publiskā jaunbūve”.

20.martā finālā iekļuvušās būves prezentēs to būvētāji vai pasūtītāji, stāstīs par būves tapšanas gaitu un pamatos, kādēļ būve pretendē uz nosaukumu „Gada labākā būve Latvijā 2018”, kā arī atbildēs uz žūrijas un interesentu jautājumiem.Pasākums, kur tiek vērtēti objekti notiek jau divdesmitpirmo gadu. Skate notiek trīs kārtās un tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem.

Skates fināls notiks 20. martā no pulksten 9.00 līdz 17.00 RTU Arhitektūras fakultātē Ķīpsalas ielā 6, bet 28. martā Pasaules tirdzniecības centrā “Rīga” Elizabetes ielā 2 notiks skates uzvarētāju apbalvošana un konference “Droša un kvalitatīva būvniecība”.

Mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2018. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi.

Organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība.

Vairāk par skates "Gada labākā būve 2018" finālu šeit