Pašvaldība
Apstiprināta “Latvijas valsts mežu” un VKKF atbalstītā “Kurzemes kultūras programma 2019. gadā”

Kulturas KP
Kurzemes plānošanas reģions līdz 2019. gada 29. martam pulksten 12.00 (sūtot pa pastu līdz 25. martam (pasta zīmogs)) pieņem pieteikumus Kurzemes kultūras programmā 2019.

Kultūras programmas mērķis ir veicināt kultūras pieejamību sabiedrībai, organizējot projektu konkursus kultūras projektu atbalstam Kurzemes reģionā.
Šī mērķa sasniegšanai finansiāli tiek atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kuru īstenošanā noteiktas sekojošas prioritātes:

  • Kurzemes vēsturiskās kultūrtelpas unikalitātes un reģiona lokālā mantojuma savdabības saglabāšana;
  • Kurzemes kultūrtelpas līdzsvarotas un kvalitatīvas attīstības sekmēšana, veicinot kultūras pieejamību un sabiedrības līdzdalību kultūras vērtību radīšanā un saglabāšanā;
  • Kurzemes tradicionālās kultūras un kultūras mantojuma savdabības saglabāšana, pārmantošana un popularizēšana, iedzīvotāju lokālās identitātes stiprināšana;
  • Sabiedrības radošums un līdzdalība lokālo kultūras procesu attīstībā, radot jaunas paliekošas vērtības, apvienojot tradicionālās vērtības/prasmes, to laikmetīgās izpausmes un tehnoloģiju iespējas.

Kurzemes kultūras programma ir teritoriāli paplašināta, konkursā tiek pieņemti projektu pieteikumi arī no Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novadiem.

Kultūras programmas projektu konkursā atbalstu var saņemt kultūras projekti, kurus plānots īstenot laika posmā no 2019. gada 1. maija līdz 2019. gada 31. decembrim.

Papildus informācija ŠEIT.