Pašvaldība
Kas ir baltie izsvīdumi Z.A. Meierovica laukumā?

Meierovica izsvidumi
Iedzīvotāju vidū ir radusies neizpratne par baltajiem pleķiem uz nesen atklātā Z. A. Meirovica laukuma mazajām arhitektūras formām. 
Objekta būvuzraugs, būvinženieris Raimonds Bretšneiders informē, ka vizuāli novērtējot balto izslāņojumu uz mazo arhitektūras formu betona virsmām, uzskata ka tā nav nātrija hlorīda sāls (NaCL) izsāļojums ar tai raksturīgu jūras ūdens sāļumu.

Normāli virsējā virsmas daļa betonam 5cm biezumā uzsūc mitrumu (H2O) un izgaro jeb virsma izžūst bez izslāņojuma, savukārt mazo arhitektūras formu zemākās daļas atrodas paaugstināta mitruma ietekmē,kas veicina betona masas tālāku karbonizāciju ("kaļķa karbonizācija") vai cementēšanas procesu, kas tiek izspiests no betona. Betona iekšējās vides pH līmenis, pateicoties kalcija hidroksīdam Ca(OH)2, sasniedz pH 13, tomēr, laika gaitā ārējo vides faktoru ietekmē, betona pH līmenis samazinās, un tas nokrītas zem vērtības 11. Ar laiku šis process apstāsies un sārmu reakcija izzudīs. 
Iestājoties siltākam laikam, būvdarbu veicējs SIA "Telms" veiks tīrīšanas darbus atbilstoši objekta uzturēšanas instrukcijai.