Pašvaldība
TUKUMA NOVADA DOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA NORMUNDA REČA PAZIŅOJUMS

recs 2020 44541758
Laikrakstā “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” (NTZ) regulāri tiek kultivēts viedoklis, ka, līdz ar manu stāšanos Domes priekšsēdētāja amatā šī gada sākumā, ir sākusies vārda brīvības ierobežošana un atkāpšanās no demokrātijas tradīcijām Tukuma novada Domē. Kategoriski noraidot šādus NTZ apgalvojumus, oficiāli paziņoju, ka:

1. Pašvaldība ir atvērta medijiem un iedzīvotājiem kā vēl nekad. Ikviena medija un žurnālista vajadzības Domē tiek uzklausītas, Dome sniedz visiem preses izdevumiem un medijiem vienlīdzīgas iespējas piekļūt informācijai atbilstoši labas pārvaldības principiem, likumam “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” un likumam “Par pašvaldībām”. Arī Domes sēžu videoieraksti interneta vidē joprojām būs visiem brīvi pieejami.

2. NTZ ir jāsaprot un jāpieņem, ka turpmāk šim preses izdevumam attiecībās ar Tukuma novada Domi īpašs statuss vai privilēģijas vairs netiks paredzētas.

3. Tukuma novada Domē manā vadībā tiks turpināta arī izpildvaras nodalīšana no lēmējvaras, lai beidzot pašvaldībā tiktu iedzīvināti demokrātiskas pārvaldības pamatprincipi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv