Pašvaldība
Tukuma bibliotēkas plānotā darbība pēc sanitārā protokola pieņemšanas

bibliotēka1
Gatavojoties iespējamai ārkārtējās situācijas ierobežojumu daļējai atcelšanai, Kultūras ministrija sadarbojoties ar Veselības ministriju, izstrādā stratēģiju jeb sanitāro protokolu, kā atsākt darbu publiskajās bibliotēkas, muzejos un arhīvos.

Pēc iespējamās ārkārtējās situācijas ierobežojumu daļējas atcelšanas, kas plānota 12.maijā, Tukuma bibliotēka atsāks lasītāju apkalpošanu darba dienās no 10.00 līdz 18.00, ievērojot sanitārā protokola noteikumus:

  • Pieaugušo literatūras nodaļā - notiks grāmatu izsniegšana/saņemšana, apmeklētājiem ievērojot 2 m distanci. Tā kā bibliotēkas apmeklētāju skaits pēc statistikas ir bijis vidēji 200 cilvēki/dienā, tad, lai nenotiktu drūzmēšanās, iespējams apmeklētāji vismaz pārejas periodā tiks pieņemti pēc iepriekšējas pieteikšanās pa telefonu 63182156 vai 29394072.
  • Lasītavā - datora izmantošana 15 min. Lai nodrošinātu distancēšanos - pieraksts pa telefonu 63182114. Tā kā preses izdevumus nav iespējams dezinficēt, tad tie netiks izsniegti ne bibliotēkā uz vietas, ne lasīšanai mājās. Sniegs uzziņas mācību vajadzībām (skenēts e-pastā vai izdruku veidā). Tiks nodrošināta printēšana, skenēšana, kopēšana.
  • Bērnu literatūras nodaļā – bibliotēkā uz vietas bērni netiks apkalpoti, bērniem nepieciešamo literatūru izsniegs bērnu vecākiem. Sniegs uzziņas mācību vajadzībām (skenēts e-pastā vai izdruku veidā). Tiks nodrošināta printēšana un kopēšana.

Saskaņā ar MK lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas teritorijā Tukuma bibliotēka ir darbojusies, pamatojoties uz valstī apstiprinātajiem rīcības noteikumiem un Tukuma novada Domes rīkojumu Nr.60-d "Par COVID-19 infekcijas izplatīšanās novēršanas pasākumiem Tukuma novada pašvaldībā”.

Sākot ar 16. martu Tukuma bibliotēka lasītājiem nodrošina bibliotēku attālinātos pakalpojumus (e-grāmatas, e-žurnālus un dažādas datubāzes, skatīt Tukuma bibliotēkas mājas lapu https://biblioteka.tukums.lv/).

Piezīme. Koronavīrusi uz virsmām spēj izdzīvot no 24 stundām līdz 9 dienām. Bibliotēkā nodotajām grāmatām ir jānodrošina 10 dienu karantīna.