Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA
Tukuma novada Domes deputāti 29.aprīļa Domes sēdē nolēma turpināt nodrošināt silta ēdiena piegādi trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem līdz 12.maijam – datumam, līdz kuram valstī šobrīd ir noteikts ārkārtējās situācijas stāvoklis. Gadījumā, ja ārkārtējā situācija valstī tiks pagarināta, deputāti lēma, ka šī siltā ēdiena piegāde trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem automātiski tiks nodrošināta arī līdz 29.maijam jeb mācību gada beigām.


Līdzīgi deputāti lēma arī par bērnu ēdināšanas pabalsta piešķiršanas turpināšanu. Par periodu no 15.aprīļa līdz 12.maijam bērnu vecāki atkal varēs pieteikties uz 15 EUR lielu ēdināšanas pabalstu par katru bērnu, ja viņu bērni ir deklarēti Tukuma novadā, ir vecumā no viena gada un sešiem mēnešiem līdz 7 gadiem neatkarīgi no tā vai viņi apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai nē, vai no 7 gadu vecuma līdz 19 gadiem un šobrīd mācās attālināti kādā no izglītības iestādēm. Deputāti lēma, ka gadījumā, ja ārkārtējā situācija valstī tiks pagarināta, par periodu no 13.maija līdz mācību gada beigām 29.maijam bērnu vecāki varēs saņemt vēl 7 EUR par katru bērnu. Tukuma novada speciālās izglītības iestādes izglītojamajiem tiks piegādātas pārtikas pakas, jo šāds nosacījums ir paredzēts Ministru kabineta rīkojumā. Šie bērni nevarēs pretendēt uz naudas pabalstu.

Iesnieguma veidlapa

Deputāti Domes sēdē no pašvaldības līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra Tukuma novada pašvaldības aģentūrai “Tukuma novada sociālais dienests” nedaudz vairāk par 7000 EUR lielu finansējumu individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iegādei. Šie līdzekļi nepieciešami Tukuma novada izglītības iestādēm, bāriņtiesai, Sociālajam dienestam un tā iestādēm, Izglītības pārvaldei, Domei un pagastu pārvaldēm.

Tāpat Domes sēdē deputāti apstiprināja arī saistošos noteikumus “Par pašvaldības atbalstu ārstniecības personu piesaistei Tukuma novadā “.

Domes sēdē deputāti iepazinās arī ar 2020.gada 1.ceturkšņa Tukuma novada pašvaldības budžeta izpildi un veica grozījumus 2020.gada pašvaldības budžetā, kā arī pieņēma zināšanai gada pārskatus par 2019.gadu tādām iestādēm kā SIA “Tukuma slimnīca”, SIA “Irlavas Sarkanā Krusta slimnīca”, SIA “Tukuma ūdens”, SIA “Tukuma siltums”, SIA “Komunālserviss TILDe”, SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “PIEJŪRA”” un pašvaldības SIA “Tukuma ledus halle”.

Ņemot vērā Covid-19 neprognozējamo epidemioloģisko attīstību un ārkārtējo situāciju Latvijā un pasaulē, Domes sēdē deputāti bija spiesti sēdē pieņemt oficiālu lēmumu, ka šogad Rožu svētki Tukumā netiks rīkoti.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv