Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA

Šodien, 12.maijā, videokonferences režīmā notika Tukuma novada Domes ārkārtas sēde.
Sēdē deputāti par Tukuma novada bāriņtiesas locekli atkārtoti ievēlēja Inu Zvēru.
Tāpat tika nolemts, ka Tukuma pilsētā ārkārtējās situācijas laikā līdz 9.jūnijam tiek turpināts zupas virtuves pakalpojums, kas pašvaldībai papildus izmaksās 2827 EUR.

Zupas virtuve (130 porcijas) tiek nodrošināta pirmdienās, trešdienās un piektdienās no pl.11.00 līdz 12.00 Tukuma patversmē Dārza ielā 11/13, Tukumā.
Ņemot vērā valdības pieņemtos atvieglojumus ārkārtējās situācijas laikā, Tukuma novada deputāti šodien atcēla savu 25.marta lēmumu “Par Tukuma novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un iestāžu, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, darbību 2020.gada vasarā”, un tas nozīmē, ka bērnudārzi netiks slēgti un strādās arī vasaras mēnešos.
Deputāti pieņēma lēmumu par Tukuma novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, darbību ārkārtējās situācijas laikā no 2020.gada 13.maija. Tāpat kā līdz šim, uz bērnudārzu dežūrgrupām varēs doties bērni, kuru vecāki paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu. Dežūrgrupās nevarēs būt vairāk par 15 bērniem. Tiks nodrošināta obligātajā izglītības vecumā (5 un 6 gadus vecie bērni) esošo bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei izglītības iestādē. Uzturēšanās kārtību konkrētajā izglītības iestādē nosaka tās vadītājs.
Tika pieņemti grozījumi Tukuma novada Domes 2020.gada 29.aprīļa lēmumā “Par Tukuma novada Domes 2020.gada 3.aprīļa lēmuma “Par atbalstu trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērnu ēdināšanai Tukuma novada pašvaldībā ārkārtējās situācijas laikā” darbības pagarināšanu”. Šī lēmuma būtība ir tāda, ka maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērniem obligātajā izglītības vecumā (5 un 6 gadi), kuri attiecīgajā dienā atradīsies bērnudārzā, silts ēdiens uz mājām netiks piegādāts. Tādēļ katru rītu ar informāciju par to, kur šie bērni atrodas, savā starpā apmainīsies izglītības iestādes, sociālais dienests un ēdinātājs.
Šīsdienas ārkārtas sēdē deputāti pieņēma arī lēmumu Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” ēkas pārbūvei piešķirt papildu finansējumu 2794,13 EUR, kuru papildu darbu segšanai bija lūdzis būvnieks SIA “Telms”.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv