Pašvaldība
Mobilā Covid-19 analīžu veikšanas vieta pārcelta uz Praviņu skolu

centrala laboratorija.1
No 14. maija Centrālās laboratorijas mobilais punkts Covid-19 analīžu veikšanai ar iepriekšēju pierakstu atrodas Praviņu skolā.
Lai pieteiktos valsts apmaksātā Covid-19 testa veikšanai, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš nosūtīs uz analīzēm, vēlāk laboratorijas speciālisti sazināsies ar pacientu un informēs par izmeklējuma veikšanas laiku un vietu.


Savukārt iedzīvotāji, kuri ir atgriezušies no ārzemēm un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi (paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums), analīzēm var pieteikties paši, zvanot uz tālruņa numuru 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu no plkst. 9:00 līdz plkst. 18:00.
Plašāka informācija par to, kam tiek veiktas valsts apmaksātas Covid-19 analīzes un kā tām pieteikties pieejama šeit: https://spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/aktualitate-par-jauno-koronavi/valsts-apmaksatas-covid-19-ana1/

Personām, kuras neatbilst SPKC noteiktajiem valsts apmaksātu analīžu kritērijiem, un kuras tomēr vēlas pārbaudīties, iespējams pieteikties analīžu veikšanai par maksu, zvanot uz tālruņa numuru 20030006 vai 20033722.

Pie pacientiem, kuriem nebūs iespējams ierasties ar savu automašīnu analīžu nodošanas punktā, ieradīsies “Centrālās laboratorijas” speciālisti, kas analīzes paņems dzīvesvietā. Pašlaik, ņemot vērā lielo pieprasījumu skaitu un kamēr notiek analīžu nodošanas punktu izveide citās Latvijas teritorijās, iedzīvotājiem laboratorijas speciālistus var nākties gaidīt no 2-3 dienām. Šajā laikā jāievēro drošības pasākumi un jāvēro savs veselības stāvoklis.

Analīzes veic SIA “Centrālā laboratorija”. Līdzi obligāti jābūt personu apliecinošam dokumentam.

Ja veselības stāvoklis strauji pasliktinās, tad nekavējoties ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, savukārt dzīvības apdraudējuma gadījumā, kad slimības simptomi ir smagi (ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums) jāzvana uz NMPD ārkārtas tālruni 113. Šādās situācijās pie pacienta dosies NMPD brigāde, kas nepieciešamības gadījumā nogādās pacientu slimnīcā.

Plašāka informācija par COVID-19, arī padomi par karantīnu, pašizolēšanos un rīcību, kas pasargā no saslimšanas, pieejama Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) mājaslapā www.spkc.gov.lv. Tāpat jautājumu gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz SPKC informatīvo tālruni 67387661. Uzziņas, individuālas konsultācijas SPKC informatīvā tālruņa darbinieki sniedz darba dienās plkst. 8:30 - 19.00, bet brīvdienās plkst. 9:00 - 17.00.