Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats

27. maija Tukuma novada Domes sēdē deputāti pieņēma jaunu pašvaldības administrācijas nolikumu, kurš paredz, ka Domes struktūra būs mazāk sadrumstalota un ar šā gada 1.septembri līdzšinējo 13 struktūrvienību vietā Tukuma novada Domē būs 9 struktūrvienības. Pašvaldības izpilddirektora pakļautībā atradīsies Administratīvā pārvalde, Finanšu pārvalde, Īpašumu pārvalde, Kultūras, sporta un tūrisma pārvalde, Attīstības nodaļa un Dzimtsarakstu nodaļa, savukārt Domes priekšsēdētāja pakļautībā būs iekšējais auditors un novada pašvaldības policija, bet Domes priekšsēdētāja attīstības politikas jautājumos pakļautībā atradīsies novada būvvalde.


Deputāti arī vienbalsīgi lēma, ka Tukuma novada pašvaldība iegādāsies nekustamo īpašumu J.Raiņa ielā 7/69, Tukumā, Tukuma novadā, par 221500,00 EUR. Tās ir SIA “Tukuma rajona Patērētāju biedrība” piederošās Tukuma tirgus ēkas, kas atrodas uz pašvaldībai piederošā zemesgabala. Šis īpašums sastāv no 20 būvēm – desmit tirdzniecības kioskiem, saldētavas, tirgus paviljona, piena-gaļas kontroles stacijas ēkas, tualetes, šķūņa, tirdzniecības paviljona un četriem segtiem tirdzniecības galdiem. Nekustamā īpašuma pirkums, atbilstoši līgumam, tiks veikts divos maksājumos, šogad iemaksājot 100000,00 EUR, bet nākamajā gadā samaksājot visu atlikušo summu.

Tāpat tika nolemts deleģēt SIA “Tukuma siltums” ražot un piegādāt siltumenerģiju ne tikai Tukuma pilsētā, kā tas bijis līdz šim, bet arī Degoles pagasta Vienības ciemā, Tumes pagasta Tumes ciemā, Džūkstes pagasta Džūkstes ciemā, Slampes pagasta Slampes ciemā, Sēmes pagasta Sēmes ciemā un Zentenes pagasta Zentenes ciemā. Līdz šim siltumapgādes jautājumi lauku pagastos bija atradušies SIA “Komunālserviss TILDe” pārziņā.

Tika veiktas izmaiņas Tukuma pilsētas Zemes komisijas sastāvā. Par šīs komisijas vadītāju ievēlēja Domes Īpašumu nodaļas nekustamā īpašuma speciālisti Mairu Zonenbergu, bet komisijas sastāvā tika ievēlēts Domes priekšsēdētēja vietnieks Agris Zvaigzneskalns.

Tāpat deputāti šodien veica labojumus saistošajos noteikumos „Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā”, paredzot, ka turpmāk dzīvokļa pabalsts personām ar I un II grupas invaliditāti un pensijas vecuma personām var tikt saņemts bez termiņa ierobežojumiem. Līdz šim to attiecīgās personas varēja saņemt tikai 6 mēnešus gadā.

Domes sēdē tika pieņemti jauni noteikumi “Kārtība, kādā nevalstiskā organizācija var pretendēt uz telpu nomas maksas atlaidi Tukuma novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošām nedzīvojamām telpām”, kas attiecas uz nevalstisko organizāciju sektora pašvaldības telpu izmantošanu. Jaunā kārtība balstīta uz punktu sistēmu, kas būs par pamatu telpu nomas maksas atlaidei. Šo noteikumu mērķis ir stimulēt biedrību aktīvāku darbību.

Deputāti nobalsoja arī par finansējuma piešķiršanu 7 kultūras projektiem – projektam “Leģendu nakts Jaunmokās”, fotoizstādei “Tukums. Dabas ritmi”, projektam “Tukuma prozas lasījumi 2020 “Prozas fermentācija””, projektam “Jūs gaida Rozītēs”, projektam “Ārlavciema ābolu ražas svētki 2020”, projektam “Laikraksta “konTEKSTS” paplašinātais pielikums “Tukuma Literātu apvienība”” un koncertam “Meklētāji”.

Domes sēdē tika apstiprināts arī Tukuma novada pašvaldības konsolidētais 2019.gada pārskats un veikti nepieciešamie grozījumi šā gada budžetā, piemēram, izdevumos iekļaujot maksājuma summu, kas nepieciešama Tukuma tirgus ēkas pirkšanai. Pavisam šīsdienas Domes sēdē tika izskatīti 53 jautājumi.