Pašvaldība
Durbes pils aicina uz vasaras saulgriežu priekšvakara pasākumu klātienē

esi man ta pasakuma bilde
2020. gada 19. jūnijā Marts Kristiāns Kalniņš, Putnu balles solistes Līva Kalniņa, Kristiāna Stirāne un mūziķi Jānis Miltiņš un Ivars Kalniņš Durbes pils pagalmā turpinās pagājušajā gadā veiksmīgi iesākto koncertsēriju “Esi man tā”. Šis būs viens no pirmajiem koncertiem, kuru iespējams baudīt klātienē. Koncertā skanēs skaistākās Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Valta Pūces un citu latviešu komponistu dziesmas, kuras piemeklētas, radot īpašu vasaras saulgriežu priekšvakara sajūtu.



Iegādājoties ieejas biļeti, koncerta apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt koncertu, bet arī apmeklēt Durbes pils Latvijas muižas kungu māju, kurā pilnībā rekonstruēts 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma vēsturiskais interjers. Šī vieta ir viena no Kurzemes klasicisma arhitektūras pērlēm, kurā skatāms ainavu parks ar rotondu un garākais gājēju tilts Latvijā. Tāpat apmeklētājiem Durbes pils telpās būs iespēja apskatīt vērienīgo izstādi “Zudušo laiku meklējot. Kuzņecova porcelāns Zuzānu kolekcijā”.

Durbes pils durvis apmeklētājiem tiks vērtas pulksten 18.00, koncerta sākums – pulksten 20.00. Pils teritorijā būs iespēja iegādāties “Mr. Plūme” gardos dzērienus un uzkodas. “Esam Plūmes, kas mīl ābolus! Māris un Dace visus darbus no ābeļu pavairošanas, audzēšanas un kopšanas līdz ražas vākšanai, sulu spiešanai un raudzēšanai veic pašu spēkiem. Zināšanas smēlušies gan strādājot Francijas un Austrijas labākajās sidra darītavās, gan pašu pieredzē kopš 2010. gada veicot eksperimentus ar dažādām sidra un vīna gatavošanas tehnikām. Darītavā tiek gatavoti arī augļu, ogu vīni, kā arī stiprie dzērieni,” atzīmē ražotnes pārstāvji.
Uz tikšanos Durbes pilī!

 Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/events/1443330119208833/

Inese Šīmane
Tukuma muzeja muzejpedagoģe
Durbes pils, M. Parka iela 7, Tukums
Mob.: 25721502
E-pasts:durbespils@tukumamuzejs.lv
www.tukumamuzejs.lv