Pašvaldība
Apstiprināti 2020.gada pirmās kārtas Kultūras projektu konkursa rezultāti

photo by ievs 055
Šogad pirmo reizi, bet kopumā jau trešo reizi, Tukuma novada pašvaldība bija izsludinājusi pieteikšanos kultūras projektu konkursam. Neskatoties uz ārkārtas stāvokli valstī, konkursā kopumā tika iesniegti 10 projekti.


Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt Tukuma novadam nozīmīgus kultūras projektus vizuālās mākslas, mūzikas, dejas, teātra mākslas, izdevējdarbības, kino, foto, rakstniecības, vides kultūras u.c. kultūras un mākslas nozarēs, kā arī starpdisciplināros un radošo industriju projektus, jaunrades, pētniecības un tradicionālās kultūras attīstību sekmējošus projektus, paplašinot kultūras produktu piedāvājumu un saglabājot kultūras mantojumu Tukuma pilsētā un novadā.
Piešķirtā līdzfinansējuma maksimālais apjoms vienam projektam ir 3000 eiro un kopējais budžetā ieplānotais finansējums šim mērķim gadā ir 20 000 eiro.
Kultūras komisija rūpīgi izvērtēja visus projektus, vadoties pēc projektu konkursa nolikuma, un uz Domi apstiprināšanai tika izvirzīti 7 projekti, kuri visi arī saņēma daļēju finansējumu.
Dome lēma atbalstīt finansējuma piešķiršanu biedrībai “Rožu dārzs”, kura 19.jūlijā rožu dārzā “Rozītēs” iepriecinās visus ar savu dārza apskati, būs koncerts un meistarklases. Projektam piešķirtā summa – 2520 eiro.
Toties Latvijas gaisa kuģošanas profesionālis Gunārs Dukšte piedāvās savu fotoizstādi “Tukums. Dabas ritmi”. Attēlos varēs ieraudzīt gan Kurzemes daļas pauguraino reljefu, gan līdzeno Zemgales pusi, Ķemeru tīreļa pārsteidzošo faktūru un vēl daudzus objektus un tas viss fotografēts no gaisa balona. Projektam piešķirtā summa – 1540 eiro.
Savukārt Tukuma Literātu biedrība konkursā atbalstu ieguvusi diviem projektiem – “Tukuma prozas lasījumi 2020 “PROZAS FERMENTĀCIJA” un laikraksta “konTEKSTS” paplašinātais pielikums “Tukuma Literātu apvienība”. Prozas lasījumi plānoti 2020.gada 13.novembrī, bet laikraksts tiks gatavots vasarā un izdots gada otrajā pusē. Prozas lasījumiem piešķirts finansējums 535 eiro un laikraksta pielikuma sagatavošanai un izdošanai – 1262 eiro.
Jau otro reizi rudenī mūs ar svētkiem iepriecinās SIA “Abavas dārzi”, kuri 19.septembrī Slampes pagastā plāno īstenot “Ārlavciema Ābolu ražas svētkus 2020”. Programmā plānotas izzinošas lekcijas, kino siena, līdzsvara gājiens, dažādi konkursi un arī koncerts. Piešķirtais finansējums – 2520 eiro.
24.oktobrī Tumes kultūras namā ieplānots koncerts “Meklētāji”. Projekta iesniedzējs - diriģents Rūdolfs Bacāns kopā ar savu Tumes jaukto kori plāno izveidot koncertprogrammu, kurā izskanētu trīspadsmit autoru skaņdarbi. Šim projektam Dome piešķīrusi 2269 eiro.
Bet jau pašā pēdējā oktobra dienā – 31.oktobrī – Jaunmoku pilī plānoti “Leģendu nakts pasākumi”, kurā tiks piedāvāta ģimeņu orientēšanās sacensības, izrāde, latvju danči, ziņģes un citas aktivitātes. Projekta īstenošanai piešķirti 1524 eiro.


Pateicamies visiem, kas piedalījās projektu konkursā! Uz tikšanos pasākumos!

Informāciju sagatavoja:

Dace Liepiņa-Zusāne

Tukuma novada Domes

Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja