Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats

Šodien, 17.jūnijā, notika Tukuma novada Domes ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā bija trīs jautājumi - par atļauju ņemt aizņēmumu investīciju projektam ''Kurzemes ielas pārbūve Tukuma pilsētā, 2.kārta", par SIA "Komunālserviss TILDe" pamatlīdzekļu nodošanu bezatlīdzības lietošanā SIA "Tukuma siltums” un par finansējuma piešķiršanu pasākumu cikla "Tiekamies Tukumā" īstenošanai.


Deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu lūgt Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomi akceptēt atļauju Tukuma novada Domei ņemt aizņēmumu Valsts kasē 612 623,47 EUR Kurzemes ielas pārbūves 2.kārtai. Aizņēmumu ņems uz 20 gadiem un tas tiks izmantots 2020.gadā. Šī investīciju projekta kopējā summa ir 816 831,30 EUR, kas nozīmē, ka pašvaldības līdzfinansējums vēl būs 204 207,83 EUR, jeb 25% no izmaksām.
Deputāti vienbalsīgi arī lēma, ka SIA “Komunālserviss TILDe” īpašumā piederošie pamatlīdzekļi nododami SIA “Tukuma siltums”. Tas nepieciešams, lai SIA “Tukuma siltums” nākamajā apkures sezonā varētu ražot un piegādāt siltumenerģiju ne tikai Tukuma pilsētā, kā tas bija līdz šim, bet arī Degoles pagasta Vienības ciemā, Tumes pagasta Tumes ciemā, Džūkstes pagasta Džūkstes ciemā, Slampes pagasta Slampes ciemā, Sēmes pagasta Sēmes ciemā un Zentenes pagasta Zentenes ciemā, kā Tukuma novada Dome bija lēmusi savā 27.maija sēdē.
Deputāti vienbalsīgi akceptēja 61 305,00 EUR finansējuma piešķiršanu pasākumu cikla "Tiekamies Tukumā" īstenošanai, kas Tukuma novada iedzīvotājiem un viesiem 2020. gada vasaras sezonā tiks piedāvāta kā alternatīva dēļ Covid-19 pārceltajiem Rožu svētkiem. Pasākumu ciklu Tukuma novada Dome sagatavojusi sadarbībā ar Tukuma pilsētas Kultūras namu, Tukuma Muzeju, Tukuma evaņģēliski luterisko baznīcu, nevalstiskajām organizācijām un citiem partneriem. Programmā ietvertas aptuveni 50 dažāda mēroga aktivitātes. Covid-19 ierobežojumu dēļ lielākā daļa notikumu plānoti ierobežotā ārtelpā ar simbolisku ieejas maksu, lai rīkotājs varētu kontrolēt apmeklētāju plūsmu un nodrošināt nepieciešamos drošības pasākumus.
Šīsdienas ārkārtas sēdē piedalījās 12 no 17 Domes deputātiem.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv