Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Šodien, 29.jūlijā, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti apstiprināja jaunu pašvaldības amatu sarakstu. Daļa no amatiem spēkā stāsies no 1.septembra, daļa no nākamā gada 1.janvāra. Ar jaunā amatu saraksta apstiprināšanu tiek likvidētas Administratīvā nodaļa, Arhitektūras nodaļa, Finanšu nodaļa, Informācijas tehnoloģiju nodaļa, Īpašumu nodaļa, Juridiskā nodaļa, Komunālā nodaļa Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļa un Tūrisma informācijas centrs, bet šo struktūru vietā tiek izveidotas četras pārvaldes - Administratīvā pārvalde, Finanšu pārvalde, Īpašumu pārvalde un Kultūras, sporta un tūrisma pārvalde.

Šādas strukturālas izmaiņas nepieciešamas, lai novērstu Tukuma pašvaldības administrācijas pašreizējo sadrumstalotību un, lai pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām uz jaunās administrācijas struktūras bāzes, veiksmīgi veidotos jau no četriem novadiem izveidotā Tukuma novada pārvalde.

Par jauno pašvaldības administrācijas struktūru balsoja visi 10 pozīcijas deputāti un Modris Liepiņš no opozīcijas, bet pret nobalsoja visi pārējie opozīcijas deputāti.

Šīs dienas Domes sēdē deputāti nolēma Tukuma novada pašvaldībā izveidot centralizētas grāmatvedības uzskaiti. Pašvaldības centralizētajā grāmatvedībā no nākamā gada 1.janvāra tiek iekļautas visas novada pagastu pārvaldes, visas novada skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, Izglītības pārvalde, kultūras nams, bibliotēka, muzejs un Sociālais dienests. Tukuma novada pašvaldība ir viena no pēdējām Latvijā, kas šādu centralizētās grāmatvedības uzskaiti vēl nebija ieviesusi. Tās mērķis ir pastiprināt kontroli pār finanšu līdzekļiem un efektīvāk izmantot resursus. Tiek plānots, ka ieviešot centralizēto grāmatvedību, Tukuma novads ietaupīs līdz pat 159 000 EUR gadā. Par centralizēto grāmatvedību balsoja visi 10 pozīcijas deputāti un Modris Liepiņš no opozīcijas, bet pret nobalsoja visi pārējie opozīcijas deputāti.

Tāpat deputāti šodien nolēma, ka uz vakanto Tukuma novada Domes izpilddirektora amatu tiks rīkots iekšējs konkurss, pretendentiem ļaujot pieteikties līdz 20.augustam, un apstiprināja izpilddirektora amata pretendenta atlases konkursa komisiju, kurā darbosies pieci Domes deputāti, kas katrs pārstāvēs savu politisko partiju, no kuras ievēlēts Domē – Edmunds Grīnbergs (“No sirds Latvijai”), Kaspars Liepa (Latvijas Zaļā partija), Agnese Ritene (Latvijas Zemnieku savienība), Ilvars Ozoliņš (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK) un Liene Bēniņa (“Vienotība”). Savukārt Domē pārstāvētā partija “Tukuma pilsētai un novadam” savu pārstāvi konkursa komisijā virzīt atteicās.

Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti pavisam 72 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Tomels

Sabiedrisko attiecību speciālists

Tukuma novada Dome

Tel.29565568

janis.tomels@tukums.lv