Pašvaldība
Sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

1126 Egles iedegsana www.tukums.lv Twitter
Pilsētas centrālā egle savus iedegšanas svētkus svinēs svētdien, 29. novembrī, pirmajā Adventā. Šogad nenotiks krāšņa egles atklāšanas ceremonija, taču Brīvības laukuma Ziemassvētku rotu mūzikas pavadībā pirmoreiz apskatīt varēs visas dienas garumā no plkst. 10.00.

Rūķi mūsu pilsētas svētku rotu - egli - šoreiz izraudzījušies tepat Tukumā. To ziedojusi tukumnieku ģimene, kas ģimenes aprūpēta, augusi 53 gadus. Egle mirdzēs līdz pat Zvaigznes dienai, bet Brīvības laukumu pieskandinās gan Tukuma Evaņģēliski luteriskās baznīcas torņa melodijas, gan Ziemassvētku dziesmas.

Jau šo svētdien līdz pat Ziemassvētkiem mūsu pilsētā būs skatāms lielais Adventa vainags. Tukuma Evaņģēliski luteriskās baznīcas nupat atjaunotais iekšpagalms iemirdzēsies gaidāmo svētku un laternu gaismās.

Tāpat līdz pat Zvaigznes dienai no Tukuma Sv. Trīsvienības baznīcas torņa noteiktās stundās dzirdēsim Adventa laika mūziku, kuru ieskaņojis pianists Vestards Šimkus, lai gada vistumšākajā laikā vairotu svētku prieku mūsu sirdīs un domās.

Pirmās baznīcas torņa melodijas Vestards ieskaņoja jau vasaras vidū, atsaucoties Tukuma pilsētas Kultūras nama un Tukuma Evaņģēlisli luteriskās baznīcas Atjaunošanas fonda aicinājumam. Rudenī radītas jaunas melodijas īpaši Adventa un Ziemassvētku laikam.

Adventa melodijas savu skanējumu baznīcas tornī uzsāks jau svētdien, 29. novembrī. Ziemassvētku melodijas sāks skanēt 24. decembrī, ievadot Ziemassvētku laiku. Pulksteņa melodijām būs dienas un nedēļas skanējuma ritms, liekot īsām melodijām skanēt katru trešo stundu un intonējot pulksteņa darbību pārējās stundās.

Izgaismo prieku! ✨

  • Apmeklējot svētku norises Tukuma pilsētā un novadā, aicinām nedrūzmēties un ievērot distanci no citiem klātesošajiem, kā arī lietot mutes un deguna aizsegus, kur tas nepieciešams.
  • Svētku sajūtu varēsim radīt un baudīt tikai tad, ja rūpēsimies par savu un citu veselību, tāpēc aicinām Tukuma novada iedzīvotājus un viesus būt atbildīgiem un ievērot Ministru Kabineta noteikumus un COVID-19 ierobežošanas pasākumus.

Seko Tiekamies Tukumā FB kontam, lai uzzinātu jaunāko informāciju, ko esam Jums sagādājuši.