Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Šodien, 23.decembrī, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde.


Tajā, 15 deputātiem balsojot par un atturoties deputātiem Agnesei Ritenei un Mārtiņam Limanskim, tika apstiprināts vidējā termiņā attīstāmo Tukuma pilsētas kultūras un sporta infrastruktūras objektu saraksts.

Šajā attīstāmo objektu sarakstā ir trīs kultūras infrastruktūras objekti – kopējas mākslas, mūzikas un deju skolas ēkas būvniecība, muzejam piederošās Durbes muižas kompleksa atjaunošana un jauna kultūras nama ēkas būvniecība, kā arī trīs sporta infrastruktūras objekti – peldbaseina būvniecība, piepūšamās futbola halles būvniecība un sporta manēžas būvniecība. Domes deputāti uzdeva Domes Attīstības nodaļai 2021.gadā uzsākt šo objektu būvniecības ieceru, izpētes un citu nepieciešamo dokumentu izstrādi. Attīstāmo infrastruktūras objektu saraksts tika veidots, ņemot vērā arī 2020.gada novembrī notikušās iedzīvotāju aptaujas rezultātus.


Domes sēdē, 15 deputātiem balsojot par un atturoties deputātiem Agnesei Ritenei un Mārtiņam Limanskim, tika apstiprināts Tukuma novada Kultūrvides attīstības plāns 2020.-2025.gadam. Tas tika izstrādāts ES projekta ROBUST (lauku-pilsētu mijiedarbe abpusējai attīstībai) ietvaros. Šis ir uzskatāms par pirmo Tukuma novada kultūras nozares attīstības plānošanas dokumentu, un tā mērķis ir izveidot, saglabāt un veicināt reģiona daudzveidīgo kultūras dzīvi.


Deputāti šīsdienas sēdē vienbalsīgi nolēma piešķirt vienreizēju pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai ārkārtējās situācijas laikā 5. līdz 12.klašu skolēniem mācību procesa nodrošināšanai attālināti. Skolēni no 7. līdz 12.klasei varēs saņemt 23,00 EUR lielu vienreizēju pabalstu, savukārt 5. un 6.klašu skolēniem, kas attālināti mācījušies krietni mazāku dienu skaitu, pabalsts būs 8,00 EUR. Pabalstam pieteikties varēs Tukuma novadā deklarētie skolēni, kā arī tie skolēni, kas deklarēti citās pašvaldībās, bet mācās Tukuma novada izglītības iestādēs un citu pašvaldību atbalstu ēdināšanai nesaņem. Vienreizējam pabalstam varēs pieteikties no 4. līdz 15.janvārim, iesniedzot noteiktas formas iesniegumu izglītības iestādē, kurā izglītojamais mācās, vai Tukuma novada Izglītības pārvaldē vai arī E-Klases vidē.


Sēdē, 16 deputātiem balsojot par un deputātei Agnesei Ritenei atturoties, pieņēma lēmumu 2021.gada jūlijā organizēt Rožu svētkus, kuri 2020.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika. Rožu svētki ir tradicionāli Tukuma pilsētas un novada svētki – galvenais, masveidīgākais un atpazīstamākais novada kultūras pasākums. Tieši Rožu svētku laikā pašvaldībā viesojas arī Tukuma sadraudzības pilsētu oficiālās delegācijas.
Pavisam Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti 106 jautājumi. Tajā piedalījās visi 17 Domes deputāti, un tā notika attālināti video konferences režīmā.


Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv