Jaunumi, ziņas

Biedrība „Pozitīvā Doma” dažādos veidos popularizē brīvprātīgo darbu jauniešu vidū. Tagad, kad jauniešu bezdarbs ir problēma numur viens Eiropā, brīvprātīgais darbs ir iespēja jaunietim iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, lai atspertos darba tirgum.

Šobrīd mūsu biedrībai ir vairāki projekti jeb iniciatīvas, kurus vada mūsu brīvprātīgie un kurās arī jums ir iespēja iesaistīties, piedalīties vai motivēt savus jauniešus līdzdarboties.

1. Franču brīvprātīgās Perrines projekts "Palīdzēsim saviem vecvecākiem" uzsākts sadarbībā ar Tukuma pilsētas pensionāru biedrību. Paldies Tukuma pilsētas pensionāru biedrības valdei, kura izrādīja atsaucību, pastāstīja meitenēm - Perrinei un mūsu latviešu brīvprātīgajai Laimai par biedrību un atbalstu, ko biedrība sniedz senioriem. Meitenes kopā ar Sarmīti Kreceri jau apciemojušas vairākus seniorus un pēc tam arī pašas devušās pie senioriem, lai sniegtu atbalstu ikdienas darbos. Ja jums ir zināmi kādi jaunieši, kas labprāt vēlētos pievienoties meitenēm un palīdzēt periodiski senioriem, rakstiet uz pozitivadoma@pozitivadoma.lv

Meitenes ar jauniešiem ne tikai palīdzēs senioriem, bet arī kopā pavadīs laiku, t.i. organizēs dažādus kopā būšanas pasākumus, kā piemēram filmu vakarus, vai kopā est gatavošanu un tml. 

2. Perrine un Laima var doties arī uz jūsu organizāciju un piedalīties brīvprātīgajā darbā, noorganicēt kādu iniciatīvu jūsu biedriem. Piemēram, Perrine var pastāstīt par savu dzimteni Kotdivuāru vai savu mītnes valsti Franciju. Meitenes var kopā ar jums gatavot, noorganizēt aktivitāti bērniem, var palīdzēt jums izveidot kādu materiālu par biedrību, piemēram powerpointa prezentāciju vai kādu vizuālu materiālu utt. Šīs iniciatīvas mērķis ir popularizēt brīvprātīgo darbu un sniegt iespēju biedrībām iepazīt citas kultūras. Pretīm gaidām pozitīvu attieksmi un iepazīstināšanu ar jūsu biedrību. Tāpat meitenes dosies uz skolām, lai informētu jauniešus par brīvprātīgo darbu. Līdz šim Perrine jau bijusi biedrībā „Ligzda”, kur palīdzēja iekārtot izstādi, biedrībā „Irlavas interešu klubiņš”, kur kopā ar bērniem veidoja Ziemassvētku dekorācijas un cepa franču šokolādes kūciņas, kā arī  „Dzīvespriekā”. Meitenes drīzumā dosies arī uz biedrību „Līdzcietība”un Zantes ģimenes krīzes centru. 

2. Ēdienu, jeb recepšu projekts.  Brīvprātīgās Perrine and Laima no biedrības "Pozitīvā Doma" aicina dažādu tautību pārstāvjus no Tukuma novada dalīties ar savām mīļākajām ēdienu receptēm. Mūsu mērķis ir izveidot foto recepšu grāmatu jeb materiālu, kas ļautu vairāk iepazīt mūsu dažādās kultūras un mīļākās gardo ēdienu receptes.  Ar savām receptēm un personiskajiem stāstiem par šīm receptēm jau piekrituši dalīties mūsu ārzemju brīvprātīgie, kā arī Irlavas interešu klubiņa meitenes. Gaidām vēl pieteikums: http://ejuz.lv/edienugatavosana

3. Mūsu itāļu brīvprātīgais Frančesko, kas ikdienā darbojas Tukuma novada Sociālajā dienestā, organizē angļu valodas tējas vakarus katru ceturdienu no 18.00 – 20.00 Tukuma ledus halles kafejnīcā. Visi interesenti laipni aicināti uz bezmaksas pačalošanu tikai un vienīgi angļu valodā! Piedalās ārzemju brīvprātīgie no mūsu biedrības un Tukuma jauniešu centra. Šajā ceturtdienā bija jau 12 apmeklētāji, dažādu paaudžu cilvēki. Ja vēlaties praktizēt angļu valdu, tad šis ir pasākums jums!

4. Brīvprātīgo Frančesko ļoti izrunāja fakts, ka Latvijā, īpaši laukos pavisam jaunām meitenēm dzimst bērni, tāpēc, brīvprātīgie Frančesko un  Liene izdomāja, ka vēlas sniegt jauniešiem vairāk informācijas par seksuālajiem jautājumiem un devās konusltācijā pie ginekoloģes un psihoterapeites Guntas Frīdenbergas un tā radās kopiniciatīva – 40 minūtes gara programma skolām par jautājumiem, kas skar jautājumus par  izsargāšanos. Ar info materiāliem mūs atbalsta Rīgas Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes nodaļa. Jau 2. aprīlī Frančesko, Liene un daktere G. Frīdenberga dosies uz Džūkstes skolu, kur uz lekciju pulcēsies vairāk nekā 70 skolēnu.

Plānojam aktivitātes vasarā tepat Tukuma NVOA mājas otrā pusē bērniem brīvlaika aktivitātes „Laukā foršāk!”  ar mērķi – sniegt iespēju bērniem darboties laukā – aktīvi, interesanti un kustīgi, kā alternatīvu datoriem un TV. Maijā organizēsim info  pasākumu par vasaras aktivitātēm, bet par to, kad nāks tuvāk.

Sekojiet mums:

www.draugiem.lv/pozitivadoma

www.facebook.com/pozitivadoma

Uz sazināšanos!

 Ieva Upesleja

Biedrība "Pozitīvā Doma"

Association Positive Mind

Tālr./Phone: + 371 29255774

www.pozitivadoma.lv