Jaunumi, ziņas

Konkurss ''Radām novadam'' dod iespēju radoši domājošiem, aktīviem un darboties varošiem studentiem ar savu darbību veicināt uzņēmējdarbības attīstību Latvijas novados, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas. Konkursam vēlas pievienoties arī Tukuma novads, tāpēc, ja esi students un tev ir idejas un vēlme darboties, attīstīt uzņēmējdarbību Tukuma novadā, piesaki savu studentu komandu vismaz 3 cilvēku sastāvā, rakstot projekta ''Radām novadam'' vadītājai Elīnai Miķelsonei - elina@radamnovadam.lv .


Viens no Tukuma novada mērķiem ir daudzveidīga, jaunievedumiem atvērta Latvijas un starptautiskā tirgū konkurētspējīga uzņēmējdarbība, bet Tukuma novada ekonomiskā specializācija: transporta un sakaru mezgls/loģistika, apstrādes rūpniecība (pārtikas rūpniecība, vieglā rūpniecība, kokapstrāde, būvmateriālu ražošana, metālapstrāde), agro bizness, tūrisms un brīvā laika pavadīšana. Projektam aicinām pieteikties gan komandas, kas ir gatavas ar biznesa idejām iekļauties un darboties esošajā Tukuma attīstības skatījumā, gan tās, kas ir gatavas pavērt jaunas perspektīvas Tukuma novadam! Konkursam var pieteikties arī jau esoši studentu uzņēmumi Tukuma novadā, kuri vēlas attīstīt savu uzņēmējdarbību, izmantojot konkursa sniegtās iespējas un priekšrocības.
Dalība konkursā ir lieliska iespēja iegūt pieredzi, apliecinot un izmantojot savas spējas un talantus, izveidot jaunus kontaktus un testēt dažādas biznesa idejas, arī saņemt reālu atbalstu no projekta balvu fonda un grantu fonda.
Konkurss šobrīd ir jau pusceļā uz finišu (projekts ilgst līdz 2016.gada jūnijam). Šobrīd projektā aktīvi darbojas studentu komandas no RISEBA, SSE Rīga, LU, ViA, RTU, EKA, TSI, RA, VeA, pateicoties kurām, 17 novados tiek radīti īpaši dūraiņi, bērnu un jauniešu nometnes, mājražotāju tirdziņi, dizaina produkti, laivošanas bāze, wake parks, pelmeņu tirdzniecība pasākumos, bērniem ''līdzi augoši velosipēdi'' un īstenotas daudzas citas biznesa idejas.
Šobrīd biznesa idejas iespējams attīstīt- Apes, Alūksnes, Gulbenes, Iecavas, Jaunjelgavas, Kuldīgas, Ķeguma, Lielvārdes, Ludzas, Madonas, Mazsalacas, Ogres, Pļaviņu, Rēzeknes, Saldus, Siguldas, Smiltenes novados.
Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu Delfi.lv. Konkursu atbalsta "Erasmus+" un "Latvijas Attīstības finanšu institūciju "Altum"". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.
Konkursa noslēgumā - 2016.gada vasarā - žūrija vērtēs padarīto. Galvenie rādītāji- izveidoto darba vietu skaits, piesaistītā finansējuma apjoms un citi iesaistīto novadu ieguvumi. Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro.

Plašākai informācijai:
Elīna Miķelsone
Projekta ''Radām novadam'' vadītāja
E-pasts: elina@radamnovadam.lv
Mājaslapa: www.radamnovadam.lv
FB lapa: https://www.facebook.com/radamnovadam