Jaunumi, ziņas

 Tukuma novada pašvaldība ir iesaistījusies starptautiskā sadarbības projektā "SPAcE – rīcības un atbalsta politika aktīvas vides veidošanā". Tas ir aizraujošs projekts trīs gadu garumā, kurš tiek finansēts Erasmus + programmas Sports ietvaros. Projekts savienos 10 projekta partnerus no 8 Eiropas Savienības valstīm, lai sasniegtu galveno projekta mērķi - attīstīt ilgtspējīgu, aktīvu urbāno vidi projektā iesaistītajās pilsētās.


Šobrīd katra dalībvalsts apkopo labās prakses piemērus savās pašvaldībās. Piemēram, Rumānijā, Brašovā ledus halle un esošie kalni tiek izmantoti Eiropas Jaunatnes olimpiādes rīkošanai, āra vingrošanas laukumi piesaista iedzīvotājus ar iespēju vingrot pie trenažieriem bez maksas, Spānijā, Almansā veloceliņu un kājāmgājēju maršruti ir iecienīti dažādu aktīvu dzīvesveidu cienītāju vidū, Grieķijā, Trikalā pilsētas centrā esošais kalns un sporta un atpūtas parks sniedz iespējas darboties dažādos sporta veidos.
Tukumā pēc veloceliņu izveides arvien vairāk cilvēki brauc ar velosipēdiem, skrien, nūjo vai vienkārši pastaigājas. Rekonstruētais stadions sniedz iespēju trenēties vieglatlētikā, esošie āra vingrošanas laukumi ir īpaši iecienīti jauniešu vidū, kas saistīts ar Latvijas sporta ielu vingrošanas biedrības aktivitātēm. No Tukuma apkārtnē esošajiem zaļajiem masīviem īpaši iecienīta ir teritorija ap Melnezeru, kur ģimenes pastaigājas, brauc ar velosipēdiem, skrien un peldas ezerā. Šeit veiksmīgi darbojas MommyFit kustība, kas rosina jaunās māmiņas ar bērniņiem ratos kopā būt aktīvām. Vēl jāmin aktivitātes ap atpūtas kompleksu "Sveikuļi", kur notiek arvien lielāku popularitāti gūstošie orientēšanas pasākumi.
Tukums ir bagāts ar saviem aktīvajiem cilvēkiem, kuri pulcē ap sevi darboties arī citus. Ja Tu esi šis cilvēks, vai, ja zini kādu, kas to dara, dod ziņu, rakstot uz e-pastu: zane.silina@tukums.lv vai zvanot 29807500. Apkoposim visu vienuviet un leposimies ar to, ko mēs darām.
Lai kustība stiprina gan miesu, gan garu!
Zane Siliņa