Mājokļi
Bezmaksas lielgabarīta atkritumu izvešana pilsētā

Lielgabaritu a2
Arī šogad pašvaldība veiks bezmaksas lielgabarīta atkritumu izvešanu pilsētā.

Lai izvietotu konteinerus atbilstoši lielgabarīta atkritumu izmēriem, pašvaldība lūdz iedzīvotājus no 26. marta līdz 22. aprīlim paziņot adresi un atkritumu veidus, kādus plānots nodot uz e-pastu: dome@tukums.lv vai pa tālruņiem: 26603299; 63122707. Plānots, ka lielgabarītu atkritumu izvešana notiks no 24. līdz 27. aprīlim, iepriekš sazinoties ar pieteicēju.

Lielgabarīta atkritumi ir tādi sadzīves atkritumi, kurus izmēru dēļ nevar un nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteinerā (piemēram, mēbeles, matrači, paklāji, svētku egles, televizori, ledusskapji un citi.).

Svarīgi! Akcijas laikā netiks savākti mājsaimniecībā radušies un celtniecības atkritumi (piemēram, logu rāmji, grīdas dēļi, ģipškartons, flīzes, durvis, stikla vate utt.).

Kā arī 27. aprīlī visus, kam rūp vide, aicinām piedalīties Vislatvijas Lielajā Talkā. Šogad īpašs uzsvars tiks likts uz atkritumu šķirošanu, lai veicinātu izpratni par plastmasas piesārņojumu, tās kaitīgo ietekmi uz vidi un izpratni par plastmasu kā videi bīstamu atkritumu, kas rada augsnes piesārņojumu un siltuma akumulāciju augsnē un ūdeņos.