Sports
24.-27.oktobrī Tukumā notiek pasaules mēroga sacensības kērlingā

Kerlings 2019
Pasaules kērlinga tūres “WCT Latvian International Challenger 2019” posms norisināsies Tukumā no 24. līdz 27.oktobrim. Šis būs jau trešais gads, kad Tukuma ledus halle uzņems Eiropas sieviešu un vīriešu kērlinga komandas, kuras sacentīsies Pasaules kērlinga tūres (PKT) Challenger tipa turnīrā. Sacensībās starp 14 pasaules valstīm startēs arī abas Latvijas izlases - sieviešu un vīriešu komandas. Sacensības būs iespējams skatīties arī tiešraidēs, ko nodrošinās Sportacentrs.com.

“WCT Latvian International Challenger 2019” turnīrā tiks noskaidroti titula ieguvēji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Sieviešu konkurencē par titulu cīnīsies 13 komandas, bet vīriešu konkurencē 15 komandas. Dalībnieku vidū būs pārstāvji no Anglijas, Baltkrievijas, Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Skotijas, Somijas, Šveices, Turcijas, Zviedrijas un piecas Latvijas komandas.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs trīs komandas – šī gada vicečempiones Ievas Rudzītes vadītā komanda, junioru komanda ar Elīzu Stalulnieci skipa pozīcijā, kā arī šīs sezonas Latvijas sieviešu izlase, kuru vada Iveta Staša-Šaršūne, bet vīriešu konkurencē redzēsim Kriša Vondas junioru komandu, pašreizējo Latvijas junioru izlasi, un Mārtiņa Trukšāna vadīto Latvijas vīriešu izlasi. Gan sieviešu, gan vīriešu izlasei šis būs pēdējais sagatavošanās turnīrs pirms 16.-23.novembrī gaidāmā Eiropas čempionāta Zviedrijā.

Visas komandas vispirms aizvadīs spēles savās apakšgrupās. Pēc iegūtajiem rezultātiem divas labākās komandas no katras grupas un labākās trešo vietu ieguvējas pēc papildrādītāja kvalificēsies ceturtdaļfinālam un turpinās cīņu par “WCT Latvian International Challenger 2019” turnīra titulu.

Izšķirošās spēles norisināsies svētdien, 27.oktobrī. Sportacentrs.com mājas lapā un TV kanālā varēs vērot spēļu tiešraides vienai no vīriešu komandu ceturtdaļfināla spēlēm, kas sāksies plkst. 11:30, vienai pusfināla spēlei plkst. 15:15 un vienam no fināla mačiem plkst. 19:15.

Online spēļu rezultāti sievietēm: https://worldcurl.com/events.php?view=Scores&eventid=5876
Online spēļu rezultāti vīriešiem: https://worldcurl.com/events.php?view=Scores&eventid=5875


Turnīru atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Tukuma novada Dome, A/S Tukuma Piens, Olainfarm, PLG Logistics un Latvijas Kērlinga asociācija.