Sports
Tukuma novada teritorijā notiks 16. Eiropas rogaininga čempionāts

Rogainings
2020. gada 22. – 23. augustā Engures novada un Tukuma novada Sēmes pagasta teritorijās, ar centru Atpūtas kompleksā “Milzkalns”, risināsies 16. Eiropas rogaininga čempionāts.

Rogainings ir orientēšanās komandās (2-3 dalībnieki) īpaši garā distancē!
Sacensību rajons ietvers teritoriju no Brizules līdz Klapkalnciemam un no Rīgas jūras līča līdz pat Tukums-Ventspils šosejai. Kontrolpunkti būs izvietoti visā šajā teritorijā, kas nozīmē, ka dalībnieku komandas divu dienu garumā- gan dienas, gan nakts laikā, būs sastopamas apdzīvotajās vietās, pļavās, mežos, uz lauku un mežu ceļiem visā sacensību rajonā. Kopumā sacensībās piedalīsies virs 700 dalībniekiem no 19 Eiropas un pasaules valstīm. Jaunāko dalībnieku vecums ir ap 14 gadiem, bet vecākajiem – virs 80. Sacensību rīkotājs: Biedrība “Ceļojumu un orientēšanās klubs “Silva”” kopā ar Latvijas orientēšanās federāciju.
Katram sacensību dalībniekam būs citiem redzamā vietā piestiprināts sacensību numurs, kā arī diennakts tumšajā laikā tiks lietots gaismu atstarojošs apģērbs un gaismas lukturis.
Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem, un krīzes situācijās –izpalīdzīgiem. Lūdzu pieskatīsim savus brīvi staigājošos suņus un neaiztiksim sacensību teritorijā izvietotos kontrolpunktus.
Papildus info:
sveikuli@sveikuli.lv vai tel. 29232026 (Zigfrīds) un 29267142 (Evita)