Pašvaldība
Tēvu dienas pasākumi Tukumā 2020

Tevu diena event
2020.gada 13.septembrī, dienā, kad visā Latvijā un Eiropā atzīmē Tēvu dienu, Tukuma pilsētvidē notiks visai ģimenei plānotas aktivitātes, kuras veidotas kā dažādu jomu uzdevumu kontrolpunkti. Pasākuma “Tēvu diena Tukumā” mērķis ir veicināt ģimeņu saliedētību un kopā pavadītā laika saturīgumu.


Kontrolpunkti un informācijas telts darbosies no plkst. 11.00 līdz 15.00. Izpildot kontrolpunkta uzdevumu, uzdevumu kartē tiks iespiests zīmogs. Dalībniekiem, kuri būs saņēmuši uzdevumu kartes un piedalījušies aktivitātēs – pārsteiguma balva.


Radošās darbnīcas kopā ar Radošo Studiju “Dabas Māja” Brīvības laukumā (Brīvības laukums, Tukums). Būs izveidotas divas darbnīcas - Tēviem ar dēliem, kur uzdevums pagatavot kopā koka laiviņu ar buru un Mammām ar meitām, kur uzdevums pagatavot magnētus plastilīnā ar sēklām veidojot dažādus rakstus. Abās darbnīcās varēs piedalīties visi interesenti, neskatoties ne uz dzimumu, ne vecumu, ne matu krāsu.


Brīvā skatuve kopā ar Tukuma Mākslas skolu un Tukuma Mūzikas skolu Tukuma Mākslas skolas pagalmā (Lielā iela 27, Tukums). Tukuma Mākslas skola un Tukuma Mūzikas skola rāda paraugdemonstrējumus, kā arī iemāca katrai ģimenei tuvāko mākslas veidu – spēlēt kādu mūzikas instrumentu, nodziedāt dziesmu, nodejot tautas deju, zīmēt/gleznot utt.. Ģimene var piedalīties visās šīs aktivitātes norisēs.


Orientēšanās kopā ar Radošo Studiju “Dabas Māja” Pilsētas parkā (Lielā iela 36 A, Tukums). Būs pieejamas divas orientēšanas spēles – foto orientēšanās un vārdu meklēšana. Uzdevums visiem kopā atrast vietas/lietas/vārdus, nofotografēt/pierakstīt un parādīt vadītājam. Ģimene var piedalīties abās orientēšanās spēlēs.


Mobilā virvju trase kopā ar “Turies”” (turies.lv) Pauzeru pļavās (Revolūcijas iela 2, Tukums). Pieveic virvju šķēršļu trase ar kopējo garumu 36 m. Ģimene kopā vai viens no vecākiem kopā ar bērnu iziet trasi. Bērni augumā līdz 130 cm bez vecāku palīdzības trasi iziet nevar. Trasi var iet neierobežotu skaitu.


Eksperimenti kopā ar Valdi Zuteru un komandu - Tukuma Raiņa ģimnāzijas pagalms (J.Raiņa iela 3, Tukums). Tukuma Raiņa ģimnāzijas fizikas skolotājs Valdis Zuters ar savu komandu rādīs demonstrējumus un aicinās piedalīties bērnus, jauniešus un vecākus dažādos zinātniskos eksperimentos.


Lielformāta spēles kopā ar Radošo Studiju “Dabas Māja” pļaviņā pie Tukuma novada Domes (Talsu iela 4, Tukums). Visai ģimenei jāizspēlē kādu no piedāvātajām galda spēlēm: CIRKS – 2gb., RIČU RAČS - 1gb., DAMBERETE – 2gb., JENGA – 1gb., LĪDZSVARA DĒLIS – 1gb. Var spēlēt arī vairākas spēles.


Informācijas telts darbosies Brīvības laukumā.

Noslēguma koncerts ap plkst. 15.15 kopā ar muzikālo Apiņu ģimeni Brīvības laukumā (Brīvības laukums, Tukums).

Informatīvas lekcijas par vīriešu veselību kopā ar biedrību “Alianse Vīriešu veselībai” skvērā pie Tukuma invalīdu sporta kluba (Brīvības laukums 8, Tukums). Dienas garumā dažādas lekcijas, kā arī informatīvi izdales materiāli par vīriešu veselību.

Šī pasākuma ietvaros ģimene ir vismaz viens pieaugušais un viens bērns. Aicinām pasākumā piedalīties ne tikai tēvus ar bērniem, bet visu ģimeni, jo “Darboties kopā ir forši!”.

Projekts "Tēvu diena Tukumā" tapis ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.

Tēvu dienas pasākumi Tukumā 2020


Lūdzam ņemt vērā, ka nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā, iespējamas aktivitāšu vietu izmaiņas. Aicinām sekot līdzi informācijai.