Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
25.novembrī notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde.


Deputāti vienbalsīgi nolēma piešķirt 100 EUR lielu valsts svētku vienreizēju pabalstu politiski represētajām personām, šim mērķim kopumā atvēlot 15000 EUR. Pabalstu politiski represētajām personām administrēs un izmaksās Tukuma novada sociālais dienests.

Domes sēdē deputāti konceptuāli atbalstīja pašvaldības kapitālsabiedrību SIA “Komunālserviss TILDe” un SIA “Tukuma siltums” deleģēto pārvaldes uzdevumu paplašināšanu, nosakot, ka no 2021. gada 1.janvāra to darbības areālam tiek pievienota arī Tukuma novada Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes administratīvā teritorija. Abas kapitālsabiedrības būs Tukuma novada Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes Komunālā dienesta tiesību, darba tiesisko attiecību, saistību, funkciju un mantas pārņēmējas. Komunālo pakalpojumu piegādātāju maiņa Pūres un Jaunsātu teritorijā neatstās ietekmi uz ūdens un siltuma tarifiem šajā apkures sezonā.

Deputāti sēdē nolēma piešķirt finansējumu Tukuma novada kultūras projektiem, kuri bija piedalījušies Kultūras projektu konkursa II kārtā no 1. līdz 25.oktobrim. Kopējais piešķirtā finansējuma apmērs projektiem ir 13482,80 EUR. Deputāti atbalstīja Maijas Taubes projektu “Keramika Tukumā”, SIA “Abavas dārzi” projektu “Nakts simfonija Ābeļdārzam”, SIA “Apgāds Zelta grauds” projektu “Ir laiks Jēkaba laikam...”, biedrības “Pasaules Kultūru telpa Tukumā” projektu “Tukku Magi kultūru un mākslu dialogs gaismas spēles” un Rūdolfa Bacāna projektu "Koncerts “Paulam Dambim 85””.

Deputāti arī lēma finansiāli atbalstīt konkursā “Radi Tukumam 2020” startējušos projektus. 3000 EUR finansējumu katrs saņems šādi projekti: “CoWorking Tukums”, “Ģimenes komplektu, apģērbu šūšana un tirdzniecība ar nomas iespējām Tukumā”, “Keramikas darbnīcas izveide Tukumā” un projekts “Digitālā autosporta simulatoru un virtuālās realitātes pakalpojumu nodrošināšana Tukuma pilsētā”.

Tāpat Domes deputāti piešķīra 50000 EUR autorallija sacensību organizēšanai Tukuma novadā 2021.gada rudenī. Šāds pasākums ieplānots divu - trīs dienu garumā. Viens no ātruma posmiem paredzēts Tukuma pilsētas ielās un seši vai septiņi posmi – Tukuma novada pagastos.

Pavisam Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti 69 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv