Pašvaldība
Tukumā atklās “Samariešu atbalsts mājās” biroju

Samariesi

Trešdien, 17. maijā plkst. 10.00 Latvijas Samariešu apvienības Kurzemes nodaļa svinīgi atklās pakalpojuma “Samariešu atbalsts mājās” Tukuma biroja telpas Pils ielā 13.

Lai arī aprūpes mājās pakalpojums vairāk nekā 80 Tukuma novada senioriem tiek nodrošināts jau kopš 1.janvāra, darba dunā vienmēr steigts pie senioriem, svinīgai biroja atklāšanai laika nebija atlicis. Atklāšanā dalīsimies iespaidos kādi ir bijuši pirmie 4,5 mēneši, nodrošinot aprūpi Tukuma novadā, apskatīsim lielo aprūpes automašīnu un arī svinīgi vērsim Tukuma novada biroja durvis kopā ar Tukuma novada pašvaldības un Tukuma novada pašvaldības aģentūras „Tukuma novada sociālais dienests” pārstāvjiem.

„Samariešu atbalsts mājās" paredz attīstīt kvalitatīvu un pieejamu aprūpi un palīdzību vientuļiem, veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar invaliditāti Latvijas novados. Pakalpojuma nodrošināšanai ir uzbūvētas un speciāli aprīkotas automašīnas, kurās ir pieejams viss nepieciešamais, lai šo aprūpi varētu veikt cilvēka ierastajā dzīves vietā. Šādas automašīnas ir pasaules līmeņa novitāte un līdz šim nevienā valstī vēl šāda ideja nav īstenota.

„Daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir kāds tuvāks vai tālāks radinieks, kuram nepieciešama aprūpe vai palīdzīga roka ikdienas darbos, kas viņam sagādā grūtības, taču viņš sīksti turas pie savas dzīvesvietas un nevēlas doties nekur prom no savām mājām. Tāpēc esam izveidojuši pakalpojumu, kas dodas pie cilvēka uz viņa dzīvesvietu, lai palīdzētu un atvieglotu ikdienu, neizraujot šo cilvēku no viņa ierastās vides,” stāsta Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.

Papildu informācija:

Viesturs Kleinbergs
Latvijas Samariešu apvienības dienesta „Samariešu aprūpe mājās" vadītājs
Tālr.: 29166552
e-pasts viesturs.kleinbergs@samariesi.lv 

Baiba Pare
Latvijas Samariešu apvienības komunikācijas speciāliste
Tālr. 28618033
e-pasts: baiba.pare@samariesi.lv