Pašvaldība
Tiekamies Tukumā Jāņu nakts krāsā

janunaktskrasa 3
Norišu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros no 19. līdz 26. jūnijam Tukums iemirdzēsies Jāņu nakts krāsā!

21. – 26. jūnijā Tukuma Pilsētas parkā, pateicoties Tukuma pilsētas Kultūras namam, ienāks lauku idille. Ap saulrieta laiku* vairākos desmitos smaržīgu siena zārdu īpašā gaismu un skaņu partitūrā iemirdzēsies trejdeviņas uguntiņas, kas atvērs vārtus uz mistēriju pilno vasaras saulgriežu nakti.

21. jūnija vakarā, iestājoties krēslai, parkā notiks arī īsta SAULGRIEŽU MISTĒRIJA, kur zināmais satiksies ar nezināmo, sievišķais ar vīrišķo un vasaras saulgriežu nakts valdzinājums liks gaisam ietrīsēties.

No 21. jūnija līdz pat Jāņiem Tukuma centrā, Brīvības laukumā, būs iespējams apskatīt LIELO JĀŅU VAINAGU un uzņemt skaistāko vasaras saulgriežu foto. Daloties ar fotogrāfijām sociālajos tīklos, Tukuma pilsētas Kultūras nams aicina izmanto tēmturi #jāņunaktskrāsā.

Jāņu laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs pieejams arī, pavisam nesen iekārtotais, urbānais dārzs DOBNĪCA “Tukku Magi” pagalmā, ko izlolojuši un bijušās fermentu rūpnīcas teritorijā izveidojuši “Radi Tukku magi” brīvprātīgie. Šī ir brīnišķīga vieta laiskai piknikošanai un sarunām!

Ikvienu laipni gaidīs arī Durbes pils. Tieši pirms Saulgriežiem, no 19. jūnija, ikvienam apmeklētājam būs pieejama Tukuma muzeja 85. gadu jubilejas izstāde ARTEFACTUM, kurā tiks sniegts ieskats muzeja kolekciju daudzveidībā, izceļot trīs nozīmīgākās mākslas kolekcijas: tēlotājas, lietišķi dekoratīvās un tautas mākslas, ko saista nacionālais kolorīts. Izstādē arī apskatāmi jaunā Tukuma novada tautastērpi un keramiķu darbi.

Visiem, kuri vēlas izjust dabas spēku un pilnbriedu, Durbes pils pagalmā joprojām būs skatāmas Laimoņa Mieriņa gleznu reprodukcijas. Pēc ilgāka laika pils teritorijā būs atgriezušies atpūtas zviļņi, lai apmeklētāji pēc pastaigām pils parkā varētu baudīt saules peldes.

Apmeklētājus svētku laikā gaidīs arī citi Tukuma muzeji! Muzeji būs atvērti 19. un 20. jūnijā, 22. jūnijā un pēc svētkiem no 25. līdz 27. jūnijam.