Kultūra
Sirsnīgs paldies!

No 11. līdz 14. jūlijam noritēja lielākie un skaistākie Tukuma pilsētas un novada svētki “Precību spēles Tukumā”. Pilsētas un novada iedzīvotāji, kā arī viesi no citiem Latvijas novadiem un ārvalstīm varēja baudīt plašu un interesantu pasākuma programmu četru dienu garumā.

Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ir lepns par paveikto un personīgi saka paldies visiem svētku organizatoriem par ieguldīto darbu gan sagatavošanas procesā, gan svētku norisē. Sirsnīgs paldies visiem sadarbības partneriem, uzņēmējiem un atbalstītājiem. Paldies brīvprātīgajiem, paldies iedzīvotājiem un svētku viesiem! Paldies ikvienam par smaidiem, atsaucību un laipnību, ikvienam, kurš iecietīgi izturējās pret svētku radīto apgrūtinājumu ielu satiksmē, skaļumā un kņadā!

Arī šogad svētku režisore bija Liene Bēniņa, kura savas idejas realizēja kopā ar Precību spēļu darba grupu – cilvēkiem, kas nesavtīgi ieguldīja savas idejas, darbu un laiku, lai svētki būtu izdevušies ikvienam. Pasākumu norisē bija iesaistīti vairāki simti cilvēku, iestādes un organizācijas. Īpašs paldies svētku tehniskajam atbalstam – Ievai Feldbergai, Elīnai Belousai, Gunitai Strazdiņai, Evelīnai Bēniņai, Sandijam Belousam, Evai Pļaviņai, Ričardam Gudelim, Karīnai Radziņai, Evitai Kleinhofai un Lienei Venterzutei.

Pateicoties uzņēmēju atbalstam, izdevās bagātīga un skanīga svētku programma. 
Paldies:

SIA “Skonto Plan Ltd” par grupas “Menuets” koncertu Brīvības laukumā.

AS “Tukuma Piens” – Baltais par grupas “Carnival Youth” koncertu Pauzera pļavās, pilsētas modināšanu, dāvanām un cienastu lieluzveduma dalībniekiem!

SIA “Strabag” par Jolantas Gulbes un Denisa Paškeviča duetu Brīvības laukumā.

SIA “Telms” par Ralfa Eilanda un svētku orķestra koncertu Pauzera pļavās.

SIA “Alante” – “Mana aptieka” par satikšanās zaļumballi kopā ar Ventspils Senioru bigbendu un DJ Lejasmeijeru Brīvības laukumā.

IKU “Eduards” par foto orientēšanās spēli “Atrodi 10 neparastākās randiņu vietas Tukumā”.

SIA “Lindstrom Prodem” par programmu bērniem “Zili brīnumi” un “Smaidu Darbnīcu” Pilsētas parkā.

SIA “Timberex Group” par svētdienas programmu rožu kolekcijas dārzā “Rozītes”.

SIA “Dekšņi” par ūdeni, ar ko veldzēt slāpes visiem lieluzveduma dalībniekiem, augļiem mazajiem dejotājiem, un par cienastu tehniskajam personālam, brīvprātīgajiem, kā arī mūziķiem!

Protams, bez vietējo uzņēmēju un iestāžu atsaucības, nebūtu iespējams noorganizēt zibakcijas, kur katrs atrada kaut ko, ko ielikt izlozes dāvanu grozos. Pasakāmies – “Canella”, Sēmes un Zentenes pagastiem, SIA “Wonder things”, Tukuma tūrisma informācijas centram, “Abavas vīni”, kafejnīcai “Pils”, SIA “Kaucminde”, kafejnīcai “Līvas”, “Vieglu garu”, veikalam “Amanda”, “Hotel Tukums”, “Jurmala Airport”, Tukuma pilsētas Kultūras nams un Jaunmoku pils.

Paldies visiem, kuri no sirds darīja un palīdzēja – Tukuma pilsētas Kultūras nams, Tukuma muzejs, Tukuma TIC, Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīca, Zemessardzes 51. kājnieku bataljona Tukuma rota, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknis, Pašvaldības policija, Tukuma Sporta skola, Tukuma mākslinieku biedrība, Tukuma novada Domes Komunālā nodaļa, SIA “Clean R”, biedrība “Mēs dejai”, “Jauniešu televīzija “Tu TV””, “Neatkarīgās Tukuma Ziņas”, SIA “Skrīne”,  SIA "Apšukrogs", “Tukuma Auto”, AS “Rīgas dzirnavnieks”, “Tukuma ūdens”, restorāns “Tuckum”, Automazgātava “M26” Meža ielā, Rožu kolekciju dārzs “Rozītes”, biedrība “Rožu dārzi”, “Kurzemes radio”, Edgars Jekimovs, Ramona Grunte un brīvprātīgie Tukuma iedzīvotāji, uzņēmēji, mūziķi un mūziķu grupas, mākslinieki, Tukuma sadraudzības pilsētu kolektīvi, svētku autobusu vadītāji, fotogrāfi, un daudzi citi.

Pateicība visiem pilsētas gājiena “Ar auto uz kāzām” dalībniekiem, kuri ar atsaucību, radošumu un neizsīkstošu enerģiju, kopā izveidoja garāko gājienu pilsētas un novadu svētku vēsturē!

Īpašs paldies arī iedzīvotājiem, kas atsaucās uz aicinājumu piedalīties kāzu tērpu izstādes “Saulesmeitas precībās” veidošanā. Ikvienam svētku apmeklētājam bija iespēja aplūkot dažādus precību tērpus, kas atklāj dažādas modes, laikus un raksturus.

Šajos svētkos arī liels paldies jāsaka visām 10 Tukuma novada pagastu pārvaldēm – Sēmei, Zentenei, Irlavai, Lestenei, Pūrei, Jaunsātiem, Slampei, Džūkstei, Tumei un Degolei par atsaucību un palīdzību. Jūs parādījāt, ka mūsu pagasti ar saviem kolektīviem un biedrībām ir paši labākie!

Šogad svētkus noslēdza grandiozs Tukuma deju un koru apriņķa amatierkolektīvu lieluzvedums “Precību spēles Tukumā”, kas norisinājās pēdējā svētku dienā – 14. jūlijā, Durbes estrādē. Lieluzvedumā piedalījās vairāk kā 1000 dejotāju, dziedātāju, folkloras kopu dalībnieku un amatierteātru aktieru. Paldies visiem kolektīviem, kas kopīgiem spēkiem sarūpēja neaizmirstamu un emocijām bagātu svētku noslēgumu. Paldies arī Lieluzveduma radošajai komandai, bez kā pasākums nebūtu iespējams – Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsvadītājai Zandai Mūrniecei, Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģentam Romānam Vanagam, režisoram Jurim Jonelim, muzikālās daļas vadītājai Katrīnai Dimantai un KD orķestrim, scenogrāfei un video māksliniecei Inetai Sipunovai, libreta autoriem Elīnai Apsītei, Jurim Jonelim, Romēnai un Jurim Štameriem, gaismu māksliniekam Mārtiņam Feldmanim un skaņu režisoram Edgaram Skrāģim.

Paldies ikvienam, kas apmeklēja svētkus un juta līdzi, teica labus vārdus un deva vērtīgus padomus un jaunas idejas! Uz tikšanos nākamajā gadā!