Pašvaldība
NVA rīko karjeras dienas darba meklētājiem “Esi savas karjeras virzītājs!”

unnamed
No 14. līdz 18. jūnijam Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) visā Latvijā rīko tiešsaistes karjeras dienas darba meklētājiem “Esi savas karjeras virzītājs!”, lai veicinātu darba meklētāju satikšanos ar darba devējiem un sniegtu atbalstu veiksmīgas karjeras plānošanā un veidošanā.

 Karjeras dienu laikā tiks sniegts praktisks atbalsts darba meklētājiem, organizējot tikšanos ar darba devējiem un karjeras konsultantu meistarklases. Piedalīties karjeras dienu aktivitātēs var ikviens interesents, kurš meklē darbu vai vēlas attīstīt karjeras veidošanas prasmes. Dalība ir bez maksas!

NVA direktore Evita Simsone: “Karjeras dienas darba meklētājiem NVA rīko jau ceturto gadu pēc kārtas, lai ne tikai NVA reģistrētie klienti, bet ikviens ieinteresēts darba meklētājs varētu saņemt profesionālo karjeras konsultantu palīdzību darba meklējumos un tiešā saziņā ar darba devējiem iegūtu aktuālāko informāciju par darba iespējām Latvijā.  Karjeras dienu aktivitātes īpaši noderīgas ir jauniešiem, kuri atrodas savas darba dzīves sākumā, jo pārdomāti un mērķtiecīgi  izvēlēties, plānot un veidot savu karjeru ilgtermiņā var tad, ja esi informēts par pieprasījumu un tendencēm mūsdienu mainīgajā darba tirgū. Savukārt ātrākai un veiksmīgākai piemērota darba atrašanai sekmēs darba meklēšanā noderīgas prasmes, kuras apgūt palīdzēs mūsu karjeras konsultanti. Aicinu izmantot šo iespēju un piedalīties NVA karjeras dienu aktivitātēs.”

Karjeras dienu ietvaros darba meklētāji aicināti tiešsaistē satikties ar tādiem Latvijā pazīstamiem darba devējiem kā “Accenture”, “BITE Latvija”, “Lidl Latvija”, “Luminor Bank”, “Printful Latvia”. Tikšanās dalībnieki uzzinās, ko darba devēji sagaida no darbiniekiem, kādas darba un karjeras izaugsmes iespējas piedāvā savos uzņēmumos. Notiks tikšanās arī ar Valsts kancelejas un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba pārstāvjiem, kuri informēs par darba iespējām valsts pārvaldē un aizsardzībā.

Ik darba dienu šajā nedēļā tiešsaistē norisināsies NVA karjeras konsultantu meistarklases:

  • 14.jūnijā - CV sagatavošana: Europass un Canva;
  • 15.jūnijā - Motivācijas vēstules sagatavošana;
  • 16.jūnijā - Darba intervija tiešsaistē (praktiski padomi);
  • 17.jūnijā - Savu resursu apzināšanās darba atrašanā;
  • 18.jūnijā - Karjeras mērķu uzstādīšana un sasniegšana.

NVA Karjeras dienu aktivitātēm jāpiesakās iepriekš - NVA tīmekļvietnes sadaļā “Karjeras dienas 2021” aizpildot pieteikuma anketu.

Uzziņai: 2018.gadā NVA karjeras dienās darba meklētājiem piedalījās 3,5 tūkstoši darba meklētāju, bet 2019.gadā – jau 4 tūkstoši. Pērn pasākuma aktivitātes norisinājās gan klātienē, gan tiešsaistē: NVA tiešsaistes pasākumu ar darba devēju piedalīšanos “Ko darīt šodien, lai būtu konkurētspējīgs darba tirgū rīt?” attālināti skatījušies vairāk nekā 4,3 tūkstoši interesentu, savukārt klātienes darba interviju simulācijās piedalījās 275 interesenti 22 NVA filiālēs.