Pašvaldība
Piesakies konkursam “Tukuma smukums 2021”

Rozes augusts 2019 3
Jau vairākus gadus Tukuma novada Dome organizē konkursu “Tukuma smukums”, vērtējot sakoptākos īpašumu Tukuma pilsētā. 2020.gadā pirmo reizi konkursā tika vērtēti arī novada 10 pagastu sakoptākie īpašumi. Arī šogad sakoptākie īpašumi tiks vērtēti pilsētā un arī novada pagastos, uzsvaru liekot uz rožu stādījumiem, tādēļ 2021.gada konkursa moto būs “Rozes manā dārzā”. Konkursa tēma šogad veltīta rozei gan pateicoties Tukuma novada ģerboņa centrālam objektam / tēlam – rozei, gan Rožu svētkiem, kurus pilsētā un novadā ieplānots svinēt jūlijā – rožu ziedēšanas laikā. 

Ikvienam Tukuma pilsētas un novada iedzīvotājam, kurš lepojas ar savu vai sava kaimiņa skaisto, sakopto īpašumu un košajām rozēm dārzā, pie mājas vai kādas iestādes, ir iespēja startēt konkursā un parādīt šo skaistumu citiem. Konkursam pieteiktos īpašumus komisija vērtēs 3 kategorijās:

  • individuālo un daudzdzīvokļu māju teritorijas,
  • sabiedrisko, tirdzniecības un pakalpojumu objektu teritorijas,
  • “gaisa dārzi” – balkonu un lodžiju “zaļie” noformējumi.

Ikviens pilsētas un novada iedzīvotājs aicināts pieteikt savu īpašumu, kā arī kaimiņa īpašumu konkursam, nosūtot līdz 2021. gada 5. jūlijam uz zemāk norādītajiem e-pastiem pieteikumu, norādot tajā adresi, īpašnieka vārdu un uzvārdu, kontakttālruni, kā arī 5 – 10 fotogrāfijas. Pieteikumi iesūtami atbilstoši konkursam pieteiktā īpašuma atrašanās vietai:

Pieteikto īpašumu vērtēšana norisināsies laikā no 15. līdz 17.jūlijam. Pēc īpašumu izvērtēšanas ar konkursa uzvarētājiem organizatoru pārstāvji sazināsies individuāli, lai vienotos par balvu saņemšanu, jo, ņemot vērā konkursa izsludināšanas brīdī esošo epidemioloģisko situāciju valstī, organizatoriem nav zināms, vai publiska uzvarētāju apsveikšana varēs notikt.

Parādīsim savus košos, sakoptos īpašumus, lai varam kopīgi lepoties ar mūsu skaisto, ziedošo Tukuma novadu!