Pašvaldība
Jauniešu koris BALSIS ieskandinās Muzeju nakti Tukumā

Afisa baznica muzeju nakts 2019

Muzeju naktī, 18. maijā, tukumniekus un ciemiņus gaida īpašs notikums – luterāņu baznīcā viesosies daudzinātais Jauniešu koris BALSIS.

Kora mākslinieciskā vadītāja – Latvijā pazīstamā diriģenta Inta Teterovska vadībā – BALSIS  ir viens no izcilākajiem koriem Latvijā, pastāvīgs laureāts valsts koru skatēs. 2018. gadā koris ieguva dalītu pirmo vietu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku "Dziesmu karos". Pastāvīgi korī muzicē aptuveni 40 jaunieši no Rīgas, kā arī citām Latvijas pilsētām.

Programmā ar nosaukumu "Tukuma BALSIS" izskanēs komponistu Ābeles, Ferrario, Ešenvalda, Kalniņa, Perta, Ratera, Reinenberga, Šepska, Tigula u.c. autoru mūzikas skaņdarbi. Koncertā piedalīsies ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja.

Koncerta programmā būs iekļauti arī atsevišķi mūzikas skaņdarbi ar patriotisku noskaņu, jo Muzeju nakts šogad īpaši akcentē varoņu tematiku. Klausītāji varēs priecāties un dzīvot līdzi jauniešu skanīgajām un enerģiskajam balsīm, kuru panākumi novērtēti ne vien Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē.

Koncerts sākums plkst. 20.00. Ieeja par ziedojumiem baznīcas atjaunošanai. Koncerts notiek sadarbībā ar Tukuma novada Domi un Tukuma baznīcas atjaunošanas fondu.

Informāciju apkopoja Mārcis Zeiferts,
marcis.zeiferts@gmail.com,
mob. 29145305