Pašvaldība
Informācija par masas ierobežojumiem uz valsts ceļiem ar grants segumu tagad pieejama kartes veidā

rsz 20180111 erglu cels 060 latvijas valsts celi
Informācija par transporta masas ierobežojumiem uz valstij piederošajiem autoceļiem tagad ir pieejama VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā kartes veidā: https://lvceli.lv/#masas-ierobezojumi . Kartē ir attēloti  gan pastāvīgie transporta masas ierobežojumi, gan īslaicīgie, kas visbiežāk tiek ieviesti pavasarī un rudenī, kad atkušņu vai liela nokrišņu daudzuma dēļ ceļi pārmitrinās uz zaudē nestspēju.

Patlaban 123 valsts ceļu grants seguma posmos ir ieviesti īslaicīgi masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Visvairāk masas ierobežojumi Madonas apkārtnē – 13, Aizkraukles, Limbažu un Ludzas apkārtnē – 11. Masas ierobežojumi ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos praktiski visā valsts teritorijā. Šādu ierobežojumu nav Bauskas, Liepājas, Rēzeknes un Talsu apkārtnē.
Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir pieejama arī zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.
Šogad grants seguma autoceļi nestspēju zaudē dēļ pārmitrināšanās nevis šķīdoņa, kā tas ir raksturīgi pavasarī. Tā kā sasalums šajā ziemas sezonā tā arī neiestājās, šķīdonis, kas parasti sākas, kad sāk atkust ceļa apakšējie slāņi, visticamāk, nebūs vērojams. Vienlaicīgi grants ceļi var zaudēt nestspēju saistībā ar pārmitrināšanos.
Uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, kas ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.
Vēršam uzmanību, ka masas ierobežojumu laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

Informāciju sagatavoja VAS Latvijas Valsts ceļi
Komunikācijas daļa

Foto: VAS Latvijas Valsts ceļi