Pašvaldība
Biedrībām un nodibinājumiem ir iespēja startēt Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu konkursos

Active citizens fund
Aktīvo iedzīvotāju fondā laika periodā no 2020. gada maija līdz 2022. gada beigām paredzēts izsludināt 7 atklātus projektu konkursus pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Šobrīd ir iespēja iesniegt projektus divos izsludinātajos konkursos, kuru kopējais finansējums ir 3 150 000 eiro.

Šī gada 29. maijā tika izsludināts pirmais Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) projektu konkurss vairākgadu stratēģiskajiem projektiem, kuru mērķis ir panākt ilgtermiņa pozitīvas izmaiņas konkrētās organizācijas darbības jomā, vienlaicīgi stiprinot demokrātijas kultūru vai cilvēktiesības Latvijā. Stratēģisko projektu konkursā var piedalīties pilsoniskās sabiedrības organizācijas, kurām ir vismaz 3 gadu darbības pieredze, vismaz 20 000 eiro vidējais apgrozījums pēdējos 3 gados, kā arī caurskatāma un atklāta darbība un pārvaldes struktūra. Projektus var iesniegt līdz 2020. gada 29. jūlija plkst. 14:00.

Kopš 19. jūnija pilsoniskas sabiedrības organizācijām ir iespēja iesniegt rīcības projektu pieteikumus, kas paredzēti steidzamu un aktuālu interešu pārstāvības iniciatīvu un pilsonisko aktivitāšu īstenošanai, jo īpaši krīzes situācijās. Projektus var iesniegt nepārtraukti līdz 2023. gada 28. februārim vai kamēr ir pieejams finansējums šo projektu īstenošanai.

Vēl 2020. gadā tiks izsludināta pieteikšanās kapacitātes projektiem, kuru mērķis ir uzlabot pilsoniskās sabiedrības ilgtspēju un kapacitāti Latvijā. Projektu ietvaros varēs spēcināt cilvēkus un organizācijas, veidot sadarbības un tīkloties.

Lai atbalstītu Latvijas pilsonisko sabiedrību Covid-19 laikā, šobrīd izsludinātajos konkursos AIF sedz 100% izmaksas un līdzfinansējums nav obligāts. Visi AIF projekti jāiesniedz tiešsaistes sistēmā projekti.activecitizensfund.lv.

Potenciālo projektu iesniedzēju informēšanai un izglītošanai tiek organizēti dažādi pasākumi, tai skaitā tiešsaistes semināri, kurus var noskatīties fonda mājaslapā vai youtube.com kanālā. Jaunumiem var sekot līdzi sociālā tīkla Facebook lapā: www.facebook.com/AktivoIedzivotajuFonds

Bezmaksas konsultācijas par AIF un projektu sagatavošanu var saņemt pie AIF reģionālajiem koordinatoriem – konsultantiem. Rīgā un Pierīgā informācijas punkts atrodas Latvijas Pilsoniskajā aliansē, Rīgā, Alberta ielā 13. Konsultācijām vēlams pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu rasa.lazdina@activecitizensfund.lv vai zvanot 25176456.

Aktīvo iedzīvotāju fonds ir Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programma, kas Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024. gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas. Programmu administrē Latvijas Pilsoniskā alianse un Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs, Kurzemes NVO centrs, Latvijas Lauku forums, Valmieras novada fonds, Zemgales NVO centrs.

Papildu informācijai:
Rasa Lazdiņa
Aktīvo iedzīvotāju fonda sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 25176456
E-pasts: rasa.lazdina@activecitizensfund.lv