Pašvaldība
No 9.oktobra līdz 15.janvārim būs apskatāma Gunāra Dukštes fotoizstāde

Dukstes izstade
8.oktobrī plkst. 16.00 Tukuma kultūras namā tiek atklāta izstāde - Tukums. Dabas ritmi. Tā pilsētas kultūras namā būs skatāma no 9.oktobra katru dienu no 9-17 līdz pat 15.janvārim. Lai apskatītu izstādi, jāvēršas pie Tukuma pilsētas Kultūras nama dežuranta.

Latvijas gaisa kuģošanas pioniera, gaisa balonu pilota-instruktora GUNĀRA DUKŠTES daudzo lidojumu vizuālās piezīmes palīdzējusi saglabāt vienmēr putnu ceļos līdzi esošā fotokamera. Pasaulē, Latvijā, arī Tukuma un kaimiņu novados.

Vairums no šīs kolekcijas attēliem atšķiras no tradicionālajām aerofotogrāfijām. Lielā māksliniece Daba gleznojusi, fotogrāfs ierāmējis.

Lidojumā debesis ir tik stipras, ka notur sevī vērotāju. Zeme tam pretī smalka kā cilvēka seja. Labi saskatāma katra grumbiņa, izcilnis, asinsvads, pūka, mats. Apjaušams arī acīm parasti netveramais – prāta gaisma, jūtu miglas, gara krāsas, laika faktūra. Vajadzīga distance un
miers, lai ieraudzītu zemi, kas nav domāta izmantošanai, bet pastāv pati sev. Zeme kā trauslums, kam jāpieskaras kautri un saudzīgi.

Vērtējiet!

- - - - -

Gunāra Dukštes fotogrāfiju izstāde
TUKUMS
Dabas ritmi

Apskatāma Tukuma pilsētas Kultūras namā
no 2020. gada 8. oktobra
līdz 2021. gada 15. janvārim
katru darba dienu 9.00 - 17.00