Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums, kas stājās spēkā 2020.gada 23.jūnijā, noteic, ka Tukuma novada pašvaldība kopā ar Engures, Jaunpils un Kandavas novadu pašvaldībām no 2021. gada 1. jūlija veidos vienu administratīvo teritoriju – Tukuma novadu. Tukuma novada Domei, sadarbojoties ar Engures novada domi, Jaunpils novada domi un Kandavas novada domi, jāizstrādā jaunizveidojamās Tukuma novada pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumenti.

Tukuma novada Dome 2020.gada 25.novembrī pieņēma lēmumu “Par Tukuma novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2022.–2042.gadam izstrādes uzsākšanu” (prot.Nr.25, 55. §.) un lēmumu “Par Tukuma novada attīstības programmas 2022.–2028.gadam izstrādes uzsākšanu” (prot.Nr.25, 56. §.). Līdz 2021.gada 15.novembrim attīstības plānošanas dokumentu redakcija ir jānodod publiskai apspriešanai. Teritorijas attīstības plānošanas dokumentu gala redakciju plānots apstiprināt līdz 2022.gada martam. Izstrādes laikā iedzīvotāji tiks aicināti iesaistīties darba grupās, izteikt viedokli iedzīvotāju aptaujās un sabiedriskajās vai publiskajās apspriešanās.

Tukuma novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kura izstrādes mērķis ir noteikt Tukuma novada ilgtermiņa attīstības redzējumu, stratēģiskos mērķus, ilgtermiņa prioritātes, specializāciju un telpiskās attīstības perspektīvas (grafiskā un rakstiskā veidā). Savukārt Tukuma novada attīstības programma ir vidēja termiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kura izstrādes mērķis ir noteikt vidēja termiņa prioritātes un pasākumu kopumu pašvaldības ilgtermiņa stratēģisko uzstādījumu īstenošanai.

Par jaunizveidojamās Tukuma novada pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādes vadītāju ir norīkota Tukuma novada Domes Attīstības nodaļas vadītāja Dace Zvagule.