Kultūra
Apmeklētājiem skatāma izstāde "Bez fetiša / Without Fetish"

TUKKU MAGI izstade
No 20. līdz 25. augustam katru dienu no plkst. 11.00 līdz 15.00 Rūmenes muižas Mākslas un sarīkojumu telpā būs skatāma izstāde "Bez fetiša / Without Fetish", kurā Āfrikas tradicionālā māksla izstādīta mijiedarbībā ar latviešu mūsdienu mākslinieku darbiem. Izstāde liek pamatus vērienīgajam daudzkultūru mākslas muzeja TUKKU MAGI projektam, kas būs pirmais šāda veida mākslas centrs Ziemeļeiropā.

Izstādē redzamos Āfrikas tradicionālās mākslas darbus TUKKU MAGI projektam ir ziedojuši amerikāņi no Bostonas Tims un Bobija Hamili (Tim un Bobbi Hamill). Papildus izstādē būs redzami mūsdienu mākslinieku Edgara Amerika, Zojas Frolovas, Tima Hamila, Ievas Iltneres, Jāņa Jākobsona, Nila Jumīša, Frančeskas Kirkes, Daiņa Pundura, Jutas Rindiņas, Elīnas Titānes darbi.

Tukuma novada pašvaldība nodrošina bezmaksas transportu uz Rūmenes muižu, lai skatītu izstādi "Bez fetiša / Without Fetish":

  • 20.08.2019. plkst. 11.00,
  • 24.08.2019. plkst. 11.00,
  • 25.08.2019. plkst. 11.00.

Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, vietu skaits ierobežots! Pieteikšanās ierodoties Tukuma Tūrisma un informācijas centrā, zvanot pa tālruni 63124451 vai rakstot e-pastu uz tic@tukums.lv.

Pati muižas ēka apmeklētājiem būs slēgta.

Latvijā un Ziemeļeiropā unikālais daudzkultūru muzejs TUKKU MAGI tiek veidots bijušajā Zēberga spirta un iesala rūpnīcā Tukumā. Tā misija ir mainīt priekšstatu par tradicionālo mākslu, izceļot to kā vienlīdzīgu partneri mūsdienu mākslas pasaulē. TUKKU MAGI atklās pasaules kultūrvērtību daudzveidību, izceļot katras kultūras unikalitāti un to savstarpējo mijiedarbību.

Papildus informācija: Jānis Jākobsons, janisjakobson@gmail.com, tālr. 25454883.