Sports
Pasaules kērlinga tūres posms Tukumā

 

LIC Tukums 2018
Pasaules kērlinga tūres posms atgriežas Tukumā, izšķirošo spēļu tiešraides svētdien

Jau otro gadu Tukumā pulcēsies spēcīgas Eiropas sieviešu un vīriešu komandas, lai noskaidrotu “WCT Latvian International Challenger 2018” turnīra titula ieguvējus katrā konkurencē. Šogad sacensības tiks aizvadītas no 25. līdz 28.oktobrim, piedaloties arī četrām Latvijas sieviešu un četrām vīriešu komandām.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) “challenger” tipa turnīrs uzņems 13 sieviešu un 13 vīriešu komandas. Sieviešu konkurencē sacentīsies pārstāves no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas, Somijas, Anglijas, Skotijas, Šveices, kā arī četras Latvijas komandas. Šo komandu vidū Latvijas sieviešu izlase (“Team Stasa-Sarsune”), kura novembra beigās dosies uz Eiropas čempionātu Tallinā, šī gada Latvijas čempione “Team Rudzite”, Latvijas trešā spēcīgākā komanda - “Team Kapostina” un meiteņu junioru komanda “Team Stabulniece”. Juniorēm šis būs tikai otrais pasaules kērlinga tūres posms. Pirmo viņas aizvadīja iepriekšējā nedēļas nogalē Ālandu salās, Somijā.

Vīriešu konkurencē dalībnieku vidū būs pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Somijas, Dānijas, Skotijas, Šveices un Latvijas. Arī Latvijas vīriešu izlase (“Team Gulbis”) šo turnīru izmantos kā sagatavošanās posmu gaidāmajam Eiropas čempionātam. Vēl uz ledus dosies Latvijas trešā – “Team Redlihs” un ceturtā – “Team Truksans” labākā komanda. Viņiem pievienosies šī gada Latvijas junioru čempioni “Team Vonda”, kuri pārstāvēs Latviju nākamā gada sākumā notiekošajā pasaules junioru čempionātā. Turklāt junioriem šīs būs pirmās pasaules kērlinga tūres sacensības.

Komandas katrā konkurencē sadalītas trīs grupās – divās pa četrām, bet vienā pa piecām komandām. Katrā grupā tiks izspēlēta apļa turnīra kārta, bet grupās ar četrām komandām notiks viena papildus spēle ar pretinieku no citas grupas. Katras grupas divas labākās komandas un divas 3.vietu ieguvējas ar labākajiem papildrādītājiem turpinās cīņu par “WCT Latvian International Challenger 2018” titulu.

Svētdien, 28.oktobrī abās konkurencēs norisināsies izšķirošās spēles. Sportacentrs mājas lapā un TV kanālā varēs vērot spēļu tiešraides vienai no vīriešu komandu ceturtdaļfināla spēlēm, kas sāksies plkst. 11:15, vienai pusfināla spēlei plkst. 15:00 un vienam no fināla mačiem plkst. 19:00. Klātienē Tukuma ledus hallē spēles var nākt skatīties bez maksas.

Sieviešu komandu spēļu rezultāti:
http://worldcurl.com/events.php?view=Scores&eventid=5373

Vīriešu komandu spēļu rezultāti:
http://worldcurl.com/events.php?view=Scores&eventid=5372

Latvijas komandu sastāvi:
“Team Rudzite” – Ieva Rudzīte, Līga Avena, Daina Barone, Zane Ilze Brakovska, treneris Artis Zentelis
“Team Stasa-Sarsune” –  Iveta Staša-Šaršūne, Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone, rezerviste Tīna Siliņa, treneris Kārlis Smilga
“Team Kapostina” –  Elēna Kāpostiņa, Dace Zīle, Rasa Lubarte, Iluta Linde, rezerviste Dace Spilnere-Pūciņa
“Team Stabulniece” – Elīza Stabulniece, Katrīna Gaidule, Anna Frančeska Guste, Betija Gulbe, trenere Evita Regža
“Team Gulbis” – Ritvars Gulbis, Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Mikus Briežkalns, rezervists Kristaps Vilks
“Team Truksans” –  Mārtiņš Trukšāns, Jānis Klīve, Sandris Buholcs, Artūrs Gerhards, rezervists Ainārs Gulbis
“Team Redlihs” –  Jānis Rēdlihs, Jānis Rudzītis, Aivis Krimskis, Edgars Linužs
“Team Vonda” – Krišs Vonda, Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, treneris Ansis Regža

Turnīru atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Tukuma novada Dome, Olainfarm, PLG Logistics un Latvijas Kērlinga asociācija.

Turnīra grafiks šeit

Informāciju sagatavoja:
Linda Mangale

+371 29128193
linda@curling.lv