Uzņēmējdarbība
LTRK aicina uz biznesa forumu Tukumā “Cilvēks – veiksmes faktors”

Biznesa Forums TUKUMS v2
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Tukuma novada domi un banka Citadele aicina uz Kurzemes biznesa forumu “Cilvēks – veiksmes faktors”, kas notiks 27. septembrī Tukuma novada Tumes pagasta Jaunmoku pilī. Atklāšanā ar uzrunām uzstāsies Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un LTRK viceprezidente Elīna Rītiņa, pasākumu moderēs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

“Mūsu mērķis, organizējot biznesa forumu, ir dot iespēju Tukuma un apkārtējo novadu uzņēmējiem iesaistīties diskusijā ar valsts mēroga ekspertiem par aktualitātēm ekonomikā, kā arī informēt par pašvaldības plāniem novada attīstības veicināšanā. Turklāt, forums būs arī iespēja, kur dibināt jaunus kontaktus un iedvesmoties no citu uzņēmēju pieredzes stāstiem.” Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.

Pirmajā daļā plānotas vairākas prezentācijas, kur uzstāsies Finanšu ministrijas pārstāvis, lai informētu par ekonomikas situāciju valstī, savukārt par makroekonomikas attīstību iepazīstinās Latvijas Bankas ekonomists Mārtiņš Kazāks. Par iedzīvotāju noskaņojumu un iespējām atrast labu darbu stāstīs pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, bet par darbaspēka mobilitāti, problēmām un iespējamiem risinājumiem runās domnīcas Certus pārstāvis. Pēc prezentācijām paredzēta paneļdiskusija, kur bez iepriekš minētajiem ekspertiem piedalīsies arī Santa Purgaile, bankas Citadele valdes locekle.

Biznesa foruma “Cilvēks – veiksmes faktors” otrā daļa paredzēta kā praktisks seminārs par to, kā jaunākās tehnoloģijas un izstrādātie instrumenti var palīdzēt uzņēmējdarbības ikdienā, tādējādi atvieglojot darbu un ietaupot laiku. Visi klātesošie tiks aicināti arī uzdot sev interesējošos jautājumus. Bankas Citadele E-biznesa daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš iepazīstinās ar jaunu norēķinu veidu Latvijā – maksājumiem uz mobilā tālruņa numuru. “Pie jaunā risinājuma esam strādājuši nepilnu gadu. Ar šo inovāciju Citadele sper nākamo soli tuvāk mērķim saviem klientiem padarīt personīgo finanšu pārvaldību vēl ērtāku un vienkāršāku. Nākotnē, iespējams, varēsim veikt maksājumus uz telefona numuru visā Eiropā (tam nepieciešams Latvijas Bankas Zibsaišu reģistra savienojums ar citiem līdzīgiem Eiropas reģistriem), kā arī maksāt uz telefona numuru arī juridiskai personai, jopagaidām pakalpojums pieejams tikai privātpersonu norēķiniem,” stāsta M.Bērziņš. Savukārt, uzņēmuma TET pārstāvji sniegs ieskatu tehnoloģiju iespēju jomā par tēmu, ko izvēlēsies paši foruma apmeklētāji.

Savukārt trešajā daļā šoreiz plānots iedvesmot biznesa foruma apmeklētājus ar stāstiem par to, kā no hobija var izveidot veiksmīgu biznesu. Tajā ar savu dzīvesstāstu uzstāsies dizaina priekšmetu sērija "Igo. Akcents personībai" kolekcijas radītājs un mūziķis Rodrigo Fomins, autonomas uzņēmuma “CarGuru” vadītājs Vladimirs Reskājis, elektromobiļu radītājs “Blue Shock Race” vadītājs Artis Daugins un citi.

Aicinām interesentus Kurzemes biznesa forumam “Cilvēks – veiksmes faktors” reģistrēties laikus, jo vietu skaits ir ierobežots. Dalība pasākumā BEZ MAKSAS. Papildus informācija: www.tukums.lv un www.chamber.lv

Foruma programma un reģistrācija: www.mitto.me/tukumaforums2019/