Kultūra
Kāzu izstāde “Saulesmeitas precībās”

Aicinājums piedalīties kāzu tērpu izstādes veidošanā!

Šogad pilsētas un novada svētkus atkal svinam kā “Precību spēles Tukumā”. Svētku ietvaros tiek veidota kāzu tērpu izstāde, kurai šogad dots īpaši poētisks nosaukums “Saulesmeitas precībās”. Izstādes ekspozīciju veidos paaudzēs mantoti, kā arī mūsdienās darināti līgavu tērpi, kuru īpašnieces par savām mājām sauc Tukuma pilsētu un novadu.

Katram novada iedzīvotājam ir iespēja ietekmēt izstādes tapšanu, nododot Tukuma pilsētas Kultūras namam uz izstādes veidošanas un norises laiku savā īpašumā esošu kāzu kleitu, lai šī gada novada svētkos jūlija vidū mēs visi kopā varētu priecāties par rezultātu.

Iespējams, Jūsu radu, draugu vai paziņu lokā ir skaista, interesanta vai sena kāzu tērpa īpašnieks. Uzrunājiet arī viņu būt par izstādes veidotāju šogad!

Izstādes atklāšana notiks sestdien, 13.jūlijā pulksten 12.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā. Izstāde būs apskatāma vien līdz 17.jūlijam.

Savu pieteikumu ar vēlmi piedalīties izstādes veidošanā un kontaktinformāciju lūdzam sūtīt līdz šī gada 25.jūnijam uz e-pastu saulesmeitasprecibas@gmail.com izstādes kuratorei Līvai Lielmanei, tālrunis uzziņām – +371 28344637. Priecāsimies, ja savam elektroniskajam pieteikumam pievienosiet arī tērpa foto un nelielu stāstu par tā īpašnieci.

Tērpus izstādes vajadzībām varēs nodot no 10. līdz 28.jūnijam Tukuma pilsētas Kultūras namā (Lielā iela 1, pie dežuranta) katru darba dienu no pulksten 9.00 līdz 18.00.

Kopā izveidosim atkal skaistu izstādi, jo kopā mums ir spēks!