Aktualitātes biedrībām
Attēls

Šo pēdējo gadu laikā pasauli ir satricinājuši notikumi, kas būtiski ir ietekmējuši cilvēku un kopienu labbūtību un drošību gan Latvijā, gan Eiropā un pasaulē. Nevalstiskās organizācijas ir parādījušas sevi kā līdzvērtīgu partneri valsts un pašvaldības iestādēm, sniedzot atbalstu dažādām kopienām. Lai labāk izprastu Kurzemes reģiona nevalstisko organizāciju vidi, iespējas un izaicinājumus pašvaldībās, aicinām nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjus tikties Kurzemes NVO forumā, 2023. gada 8. decembrī, Kuldīgas jauniešu mājā, Jelgavas ielā 26, Kuldīgā. Foruma mērķis ir radīt vietu un telpu sarunām, sadarbībai un diskusijām par aktualitātēm NVO jomā, kā arī gūt ieteikumus NVO vides uzlabošanai Kurzemes reģiona pašvaldībās. Vakara neformālajā daļā atzīmēsim biedrības “Kurzemes NVO centrs” 25. gadu jubileju.

Foruma programmā:

9.30 Reģistrēšanās un kafija.

10.00 - 10.15 Foruma atklāšanas uzrunas.

10.20 - 11.00 Uzticēšanās kā pamats spēcīgai pilsoniskai sabiedrībai: atskats uz notikušā pasākumu cikla "Dialoga apļi" rezultātiem" prezentē Kristīne Rolle, biedrības "Latvijas Lauku forums" pētniece.

11.00 - 11.30 Pētījuma "Kurzemes reģiona pašvaldību un NVO sadarbības izvērtējums" rezultātu prezentācija.

11.30 - 13.00 Pētījuma rezultātu apspriešana. Darbs grupās.

13.10 -  14.10 Pusdienas.

14.10 - 15.00 Darba grupu prezentācijas. Secinājumi par pētījuma rezultātiem. Ieteikumi pašvaldībām.

15.00 - 16.30 Atvērtais dialogs par ērtām un neērtām tēmām kopā ar valsts un pašvaldības iestāžu darbiniekiem, vadošo nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

18.00 - 23.00 Neformālais vakars.

Biedrība "Kurzemes NVO centrs" dibināta 1998. gada 11. decembrī (tolaik "Ziemeļkurzemes NVO atbalsta centrs). Šo 25 gadu laikā biedrībai mainījusies darbības aptvertā teritorija, vadītāji, atrašanās vieta, bet atbalsts aktīvai pilsoniskajai sabiedrībai palicis tās nemainīgais mērķis un misija. Priecāsimies, ja kopā ar mums atzīmēsiet biedrības jubileju, sasniegumus un izgāšanos vakara neformālajā daļā.

Informējam, ka pasākums tiks fotografēts publicitātes nodrošināšanas nolūkos.

Lūgums apstiprināt Jūsu dalību forumā, ar atsevišķu norādi par neformālo vakara daļu līdz 24.11.2023. uz e-pasta adresi: juta@kurzemesnvo.lv

Kurzemes NVO centra komanda e-pasts: birojs@kurzemesnvo.lv Mājaslapa: www.kurzemesnvo.lv Facebook:  https://www.facebook.com/kurzemesnvo